Macron nem tágít – hatalmas francia katonai segélycsomag indulhat Ukrajnába

2024. március 31. 18:18

Franciaországot korábban sokan bírálták, hogy nem küld elég hadianyagot az ukrán védelmi erőknek.

2024. március 31. 18:18

Franciaország régi páncélozott járműveket és új föld-levegő rakétákat küld Ukrajnának, hogy még eredményesebben vehesse fel a harcot az orosz erőkkel szemben – ismertette Sebastien Lecornu francia védelmi miniszter bejelentését a Politico.

Sébastien Lecornu a La Tribune Dimanche című lapnak elmondta, hogy Emmanuel Macron elnök felkérte őt egy „új segélycsomag” kidolgozására – idézte a lap.

Lecornu ismertette, hogy ez a csomag 

a francia hadsereg azon régi felszereléseit is tartalmazni fogja, amelyek még működőképesek. 

„Egy ilyen hosszú frontvonal megtartásához az ukrán hadseregnek szüksége van többek között a mi páncélozott járműveinkre – ez abszolút kulcsfontosságú a csapatok mobilitásához, és egyben része Ukrajna kérésének is” – nyilatkozta a tárcavezető.

Ezt is ajánljuk a témában

Több száz páncélos jármű és megannyi Aster 30-as rakéta érkezik majd Ukrajnába

A miniszter arra a kérdésre, hogy országa összesen mennyi járművet biztosít a háború sújtotta államnak, azt válaszolta: „több százról beszélünk, melyeket 2024-re és 2025 elejére ígérünk”.

Sébastien Lecornu a fentiekhez hozzátette, hogy Franciaország egy sor Aster 30-as rakétát is szállít majd Ukrajnának. 

Nagyon rövid időn belül távolról irányítható lőszereket is fejlesztünk, amelyeket már idén nyáron átadunk az ukránoknak” 

– jelentette ki.

Eddig nem hoztak nyilvánosságra minden szállítmányt

A Politico felidézte, Franciaországot korábban sokan bírálták, hogy nem küld elég hadianyagot az ukrán védelmi erőknek. Párizs ezt tagadta, azt állítva, hogy 

eddig is „bőszen” támogatták Ukrajnát, 

de nem hoztak nyilvánosságra minden szállítmányt, valamint már a háború előtt is segítették Kijev fegyverkezését. A mostani nagy méretű szállítmányról szóló bejelentés ebből a szempontból meglepő – hívták fel a figyelmet az összeállításban.

Összesen 89 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-79
2024. április 30. 22:52
🍓 ️ ­­A­ ­d­­ö­­­g­­ö­­­s­ ­­­l­­á­n­y­o­­­k­ ­v­­á­r­n­­a­­k­­ ­­r­­á­­­d­ 👉 𝗪­­­𝗪­­­𝗪­­­.­­𝗖­­𝗨­­­𝗠𝟰­­.­­𝗙­­­𝗨­­­𝗡
Atti bá
2024. április 01. 16:44
:D Fhransziák elküldik az összes kiselejtezés előtt álló kerekes konzervdobozukat, meg a szavatosság lejárta előtti ellátmányukat, amiból talán a hohol harcosoknak is jut, ünnepi vacsorára az utolsó bevetésük előtt.
Stingary76
2024. április 01. 08:39
A java része a kohókban végzi a háború után, 1 db meg Kubinkába kerül a múzeumba, a Leopard 2, Abrams, Cesar, stb. mellé..
Tuners
2024. március 31. 21:12
“ még eredményesebben vehesse fel a harcot az orosz erőkkel szemben” 😂😂😂😂😂 Azt a kurva. Nem tudtam eldönteni hogy ez burlesque vagy szatíra, de így most már vágom: Grotesque. 😂
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!