Hatalmas biztonsági intézkedések közepette zajlik a nagypéntek esti keresztút

2024. március 29. 19:38

„Hogyan reagálok a háború őrületére, azon gyermekek arcára, akik nem tudnak többé mosolyogni?” – teszi fel a kérdést Ferenc pápa.

2024. március 29. 19:38
Vatican Pool Images 2024

Nyitókép: Vatican Pool/Getty Images

„Jézussal imádkozva a kereszt útján” címet kapták a Vatikán által előre közölt meditációk, melyek a nagypéntek esti keresztút állomásain lesznek hallhatóak – írja a HVG.hu

A mediációk szövegét első alkalommal maga Ferenc pápa írta. A keresztút Rómában a Colosseum belsejéből indul, és egészen az ókori amfiteátrummal szemközti magaslat eléréséig tart, a meditációk tizennégy külön stáción hallhatóak majd, egyesével. 

„A világ tragédiáival szemben szívem jeges marad vagy megolvad? Hogyan reagálok a háború őrületére, azon gyermekek arcára, akik nem tudnak többé mosolyogni, az anyákra, akik (gyermekeiket) alultápláltan és éhezni látják, és nem maradt több könnyük?” – szólítja meg Jézust a pápa.

„Irgalom anyja, kegyetlen időkben élünk és szükségünk van könyörületre” – hangzik el az utolsó stáción. 

A negyed 10-kor induló nagypétek esti keresztútra szokás szerint több tízezer embert várnak, az események helyszínén kiemelt biztonségi készültség lesz. 

 

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty21-6
2024. május 25. 00:54
🍓 ️ ­­­É­r­t­­­é­k­­e­­­l­d­ ­­a­ ­s­­z­­­e­x­­i­­­ ­­p­­u­­­n­c­i­­­m­­­a­t­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­𝐖­­­.­­­𝐗­­𝟏­­­𝟖­.­𝐅­­­𝐔­­­𝐍
Patika
2024. március 30. 05:05
Szerzetesek, fogyatékkal élők és migránsok vezetik a keresztutat Ferenc pápa az utolsó pillanatban lemondta a részvételét. 2024. március 29. 22:01 Azt a kurva !!! Itt micsoda hazudozó és szélhámozós káosz van...
Patika
2024. március 30. 05:02
Bocs, de te nem olvasod a kollegáidat? A pápa l e m o n d t a, te meg firkálsz róla? (micsoda farizeiznus)
I feel the earth move under my feet
2024. március 29. 20:47
Ööö.. csak mint laikus kérdem.. a főnökének nincs annyi hatalma, hogy megvédje?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!