Fémtolvaj vágta darabokra Bruce Lee mostari szobrát

2024. március 09. 21:56

A szobrot 2005-ben állították fel azzal a céllal, hogy mérsékeljék az etnikai megosztottságot az országban és a városban.

2024. március 09. 21:56

Nyitókép: STRINGER / AFP

***

szabdalva találták meg Bruce Lee-nek, a kung-fu királyának a bronzszobrát szombaton a bosznia-hercegovinai Mostarban – közölte az N1 nyugat-balkáni, regionális hírtelevízió.

A szobor hétfő hajnalra tűnt el a boszniai város egyik parkjából. A rendőrség közleménye szerint szombaton elfogtak egy férfit, aki a gyanú szerint a múlt hét végén ellopta a szobrot, és

feltételezhetően darabokra vágva, fémhulladékként akarta értékesíteni.

Bruce Lee életnagyságú – 168 centiméteres – szobrát 2005-ben állították fel azzal a céllal, hogy mérsékeljék az etnikai megosztottságot az országban és a városban. Az emlékmű kezdeményezői szerint ugyanis Bruce Lee-t egyaránt szeretik a muszlimok és a keresztények, a bosnyákok, a szerbek és a horvátok is.

A szobrot Ivan Fijolic horvát szobrász készítette. A kung-fu mester halálának 32. évfordulója alkalmából készült emlékmű védekező pózban állt, arccal észak felé, hogy ne tekinthessék sem a tőle keletre élő muszlimok, sem a tőle nyugatra lakó horvátok ellenségesnek a testtartását.

(MTI)

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:24
🍓 ️ ­­A­ ­­­d­ö­­­g­­­ö­­­s­ ­­­l­­á­­­n­­­y­­o­­k­­­ ­­­v­­­á­r­n­a­­­k­­ ­r­­­á­­­d­­­ 👉 𝗪­­𝗪­𝗪­­.­­𝗖­­𝗨­­𝗠𝟰­.­𝗙­­­𝗨­𝗡
Mandiner444hu
2024. március 10. 13:05
Cigányok keresztény templomokról is lelopják a rezet. Akkor ez a szobor miért lenne tabu számukra.
rockercicc
2024. március 10. 12:50
Ott is sok a cigány.
Chekke-Faint
2024. március 10. 06:47
Amikor a bosnyák kisebbséget is szabadon utazhat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!