Brit védelmi miniszter: A NATO-nak minden eszköze megvan ahhoz, hogy legyőzze Putyint

2024. március 13. 18:18

Sokkal nagyobb erővel rendelkezik, mint Oroszország, és gazdasági értelemben is túlsúlyban van – jelentette ki.

2024. március 13. 18:18
null

Nyitókép: Yuri KADOBNOV / AFP

***

A NATO tagállamai elegendő katonai és gazdasági erővel rendelkeznek ahhoz, hogy megállítsák Oroszország előrenyomulását a Nyugat felé – jelentette ki Grant Shapps brit védelmi miniszter szerdán az észak-lengyelországi Orzyszban.

A brit tárcavezető közös sajtókonferenciát tartott Wladyslaw Kosiniak-Kamysz lengyel nemzetvédelmi miniszterrel, kormányfőhelyettessel. Előtte a két politikus az orzyszi gyakorlótéren megtekintette a Dragon-24 fedőnevű hadgyakorlatot, amely része a Steadfast Defender-24 európai NATO-gyakorlatnak.

A brit miniszter Volodimir Zelenszkij ukrán elnök nyilatkozatára utalt, miszerint meg kell állítani Oroszország előrenyomulását nyugati irányban. A Nyugat képes arra, hogy megállítsa Oroszország agresszióját, 

„minden eszköze megvan ahhoz, hogy legyőzze Putyint” 

– jelentette ki Shapps. Hozzátette:

az észak-atlanti szövetség együttesen „sokkal nagyobb erővel” rendelkezik, mint Oroszország, és gazdasági értelemben is túlsúlyban van.

„Mindazonáltal fennáll a kockázata annak, hogy Putyinnak sikerül előrenyomulnia” – ismerte el Shapps. Megjegyezte: ez nem lenne jó Európának, és „semmiképpen sem lenne jó Lengyelországnak”.

(MTI)
 

Összesen 124 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:22
🍓 ️ ­­­A­ ­d­ö­g­­­ö­s­­ ­­l­á­­­n­­y­o­­­k­ ­­v­­á­­r­­n­­a­k­ ­­­r­­á­d­ 👉 𝗪­­­𝗪­𝗪­.­𝗖­­𝗨­­­𝗠𝟰­.­­­𝗙­­­𝗨­­𝗡
lajajakab11
2024. március 17. 16:53
MINDEN moszkovitának INGYEN OROSZ RULETT TRIPLA ezüstgolyóval! Körönként prémium VODKA " KREMLIN Special Metanol " grátisz! ínyenceknek polóniumos KAVIÁR extra! Haladóknak noviCSOKI ! KGB RAJONGÓKNAK BAJKÁL-TÚRA GULAG-ÖRÖKLAKÁSSAL! kizárólag a FÉLkegyelműek válaszoljanak!!
jetilovag
2024. március 16. 20:56
lófaszt van........a ruszkik sokkal erősebbek!
bagira002
2024. március 16. 02:52
Ugyan az az eszköze Putyinnak is meg van ,hogy a nyugatot legyőzze , sőt előnyben van , energiát nem vásárol.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!