Bekeményedtek a lengyelek: szerintük Ukrajna igenis meg tudja állítani Oroszországot

2024. március 15. 08:00

A tények és a harctéri tendenciák ellenére a lengyel elnök bizakodó.

2024. március 15. 08:00

Nyitókép: 123RF

A NATO-ba tömörült szövetségesek Ukrajnának nyújtott támogatásával és

 az élvonalbeli katonai felszerelések biztosításával Ukrajna jelentős ellenállást fog tudni tanúsítani az orosz támadásokkal szemben, és „meg tudja állítani az agresszort” 

jelentette ki Andrzej Duda lengyel elnök a NATO brüsszeli székházában csütörtökön.

Jens Stoltenberg NATO-főtitkárral közösen tartott sajtótájékoztatóján a lengyel elnök elismerését fejezte azon tagállamoknak, melyek lőszerekkel látják el a megtámadott országot, és reményét fejezte ki, hogy a szükséges eszközök mihamarabbi biztosítása segíteni fogja Ukrajna védelmi felkészültségét, elrettentve ezzel Oroszországot a további támadási kísérletektől. „Mivel 

tudjuk, milyen orosz megszállás alatt élni,

 a kezdetektől abban reménykedünk, hogy az orosz imperializmust meg lehet állítani. Abban, hogy Oroszország nem akar többé elvenni földeket másik országoktól, megfosztani más országokat a szabadságuktól, vagy erőt alkalmazni velük szemben, hogy rabszolga módjára szolgálják” – fogalmazott.  

Lengyelország, ahogy NATO-tagságának elmúlt huszonöt évében, továbbra is hozzájárul a szövetség céljainak megvalósításához, illetve nem csak számít a szövetségesek védelmére, hanem mindent meg is ad a többi tagország békéjének és biztonságának szavatolásához – tette hozzá a lengyel elnök.

(MTI) 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 117 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tiberius1
2024. március 19. 13:38
Duda bírkózószart evett reggelire.
virag-os
2024. március 15. 13:56
Azt már tudjátok milyen orosz megszállás alatt lenni. Most majd megtapasztaljátok milyen amerikai megszállás alatt lenni. Ilyen az amikor elvész a józan ész.
tompika-2
2024. március 15. 12:08
Lassan mondom, hogy megértsék a lengyelek. B É K E t á r gy a l á s! Most! Hány embernek kell még szenvednie, meghalnia, mennyi pénzt kell még elégetni egy olyanért, amit nagyon egyszerűen el lehetett volna kerülni?
KBA98
2024. március 15. 11:52
Nem hiszem, hogy egész Lengyelország meghülyült!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!