Amerikai civilek aggódnak a Soros-szervezetek befolyása miatt az oktatásban

2024. március 08. 19:40

Civil érdekvédő csoport perli az amerikai oktatási minisztériumot, mert nem fedi fel, milyen lobbitevékenységet folytattak Soros-szervezetek annak érdekében, hogy megváltoztassák az oktatási törvény diákok nemi identitásának védelmét biztosító passzusát.

2024. március 08. 19:40
Demonstrators At Supreme Court After Student Loan Debt Ruling

Nyitókép: Tüntető Pride-zászlóval a washingtoni Legfelsőbb Bíróság épületénél 2023. június 30-án /  forrás: Bryan Olin Dozier / NurPhoto via AFP

A baloldali ideológiák, a gender és woke doktrinák állami iskolákban való terjedése ellen küzdő jobboldali civil szervezet, a Parents Defending Education (PDE) beperelte az amerikai oktatási minisztériumot, amiért az nem adja ki a Soros Györgyhöz köthető lobbiszervezetekkel folytatott, az új oktatási törvényt érintő levelezését  - áll a keresztény oktatás támogatását végző amerikai Herzog Alapítvány lapjában. 

A The Lion emlékeztet: a Biden-kormányzat módosítani készül az oktatási törvény egyik fejezetét, az 1972-ben elfogadott úgynevezett IX. passzust, amely a diákok nemiségét védi, vagyis amely jogszabály tiltja a diákok mindenfajta nemi indíttatású negatív diszkriminációját az állami oktatási intézményekben. 

Az először két évvel ezelőtt felvetett, 2023 tavaszán megszövegezett, és lassan a finisébe érkező 

tervezett módosítás azonban a szövegben szereplő biológiai nem helyett a nemi identitást alkalmazná, 

ami azt jelenti, hogy az új jogszabály nemcsak a szexuális visszaélésektől védi meg az iskolásokat, de a transz diákok saját nemi identitásuk meghatározásához való jogát is biztosítja, vagyis a törvény alapján az iskolák kötelezhetőek lehetnek arra is, hogy a magukat lánynak azonosító fiúk a lányok öltözőjét használják, vagy a lányok versenyszámaiban indulhassanak sportversenyeken - az oktatási minisztérium új jogértelmezése tehát az, hogy ha egy iskola nem engedi meg, hogy egy magát lánynak érző biológiai fiú a lányok versenyében indulhasson, azzal megsérti a fiú jogát, negatív diszkriminációt követ el.

A PDE a Fox News egykori beszámolója alapján úgy tudja, hogy 

a jogszabály szövegének megváltoztatása előtt a minisztérium emberei három, Soros Györgyhöz köthető lobbiszervezettel konzultáltak, 

a Governing for Impact (GFI), a National Student Legal Defense Network (NSLDN) és a New Venture Fund (NVF) nevű szervezetek ajánlásait pedig végül elfogadta és a szövegbe beépítette a minisztérium.

A PDE másfél éve kérelmezi, hogy az információszabadságról szóló törvény alapján betekinthessen az oktatási minisztérium és ezen szervezetek levelezésébe, ugyanis szerintük „a közvélemény megérdemli az átláthatóságot azzal kapcsolatban, hogy ideológiai aktivisták milyen mértékben befolyásolták a IX. passzust", amelynek rendelkezései „gyermekek millióit érintik országszerte".

 

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:24
🍓 ️ ­A­ ­d­ö­­­g­­ö­­s­ ­­l­­á­­­n­­y­­­o­­k­ ­­­v­á­r­­­n­­­a­k­­­ ­­­r­á­­d­­ 👉 𝗪­­𝗪­­𝗪­.­𝗖­­­𝗨­­­𝗠𝟰­­­.­𝗙­𝗨­­­𝗡
atti64
2024. március 09. 10:13
A PATKÁNYT MEG AZ IVADÉKÁT RÉGEN FEJBE KELLETT VOLNA LÖNI!!!!!!!!!!!!!
2024. március 09. 08:07 Szerkesztve
Jó reggelt Amerika! Sorosékat a Földről kellene kilőni a csillagközi térbe a szürkéknek. Hadd vigyék kísérletezni.
Salitis
2024. március 08. 22:34
Az oktatásban? Jó reggelt! Hát kurvára nem áltok ilyen jól! A bűnpártoló ügyészeket ki ülteti a nyakatokra? Ki egyengeti sok millió migráncs beáramlását? A szenilis vén bohócból ki csinál elnököt? Ki próbálja szétverni az államot?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!