Akkorát magyarozott az ukrán szakértő, hogy a fal adja a másikat

2024. március 07. 12:28

A politikai szakértő az ukrán EU-csatlakozás kapcsán fakadt ki.

2024. március 07. 12:28
null

A nyitóképen Petro Porosenko volt ukrán elnök látható. Fotó: Daniel MIHAILESCU / AFP

„Petro Porosenko a tárgyalások tényleges megkezdésének előestéjén segít Orbán embereinek abban, hogy lassítsák Ukrajna EU-csatlakozási folyamatát” – ezt Petro Olescsuk politikai szakértő jelentette ki az Unian ukrán hírügynökségnek, kommentálva Porosenko panaszát Várhelyi Olivér magyar európai biztosnál.

Mit tett Porosenko?

– tette fel a kérdést Olescsuk, aki a volt ukrán elnök bűneként sorolta, hogy levelet küldött Várhelyi Olivér bővítési biztosnak, amelyben panaszkodott az ukrán hatóságok nyomására, és egyértelmű javaslatot tett. Porosenko ötlete, leegyszerűsítve, a következő: ha Petro Olekszijevics nem mehet külföldre, akkor azt javasolja, hogy kérdőjelezzék meg az Ukrajna EU-csatlakozásáról szóló tárgyalásokat.

Ezt is ajánljuk a témában

„És a legfontosabb itt az, hogy Porosenko kinek címezte kérését: 

hiszen Várhelyi Olivér az Európai Bizottság bővítési biztosa, aki magyar, és egyértelműen Orbán oroszbarát embere” 

– sorolta a vétkeket az ukrán szakértő, aki szerint Várhelyi már régóta lassítja Ukrajna útját az EU-hoz, amiről többször is szó volt az Európai Parlamentben.

A politikai szakértő szerint Porosenko ismeri Várhelyi hátterét, ezért nem fordult az Európai Bizottság értékekért és átláthatóságért felelős alelnökéhez, Vera Jourovához, ami logikus lett volna. Ehelyett egy olyan tisztségviselőhöz fordult, aki kapcsolatban áll Orbánnal, aki mindent megtesz azért, hogy Ukrajnát távol tartsa az EU-tól.

Ezt is ajánljuk a témában

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-79
2024. április 30. 23:04
🍓 ️ ­A­ ­­d­ö­g­­ö­­s­ ­l­­á­­­n­­y­­­o­­­k­­ ­v­­­á­r­­n­a­­k­­­ ­­­r­á­­­d­­­ 👉 𝗪­­𝗪­­­𝗪­­.­𝗖­𝗨­𝗠𝟰­­.­𝗙­­𝗨­­𝗡
ptrfarkas43
2024. március 07. 20:45
A fóbia csak fokozódni fog, egy szabad országban mindenki oda megy ahova szabad.
Horst_Tappert
2024. március 07. 13:14 Szerkesztve
Inkább köszönjék meg, hogy akadályozzuk a csatlakozást. Hát őszintén, kellene nekik, hogy állandóan hetescikkelyezzék meg kötelezettségszegési eljárásokkal zaklassák őket, mert betiltottak minden pártot, ölik a kisebbségeiket, nem tartanak választást, csak korrupció van, nincs szabad sajtó... Csak a nyűg lenne ezzel a tagsággal...
piramis-2
2024. március 07. 13:12
Porosenko ismeri a liberálnáci Európai Bizottság értékekért és átláthatóságért felelős alelnökének Vera Jourovának a hátterét. Pont ezért nem fordult egy ilyen tolvaj kurvához.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!