Zelenszkij nem áll meg: Folytatódnak a politikai személycserék az ukrán fegyveres erők parancsnokságán

2024. február 11. 13:24

Nem csitul a politika és a hadsereg közötti belharc.

2024. február 11. 13:24

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb személycseréket hajtott végre az ukrán fegyveres erők parancsnokságán – az erről szóló rendeleteket az elnök hivatalos honlapján tették közzé vasárnap.

Zelenszkij menesztette Szerhij Najevet az ukrán egyesített erők parancsnoki tisztségéből, valamint Makszim Mirgorodszkijt a fegyveres erők légi támadócsapatainak parancsnoki posztjáról. Más rendeletekben az elnök kinevezte Olekszandr Pavljukot a szárazföldi erők parancsnokává, Jurij Szodolt az egyesített erők parancsnokává, Ihor Szkibjukot a deszant rohamcsapatok parancsnokává, míg Ihor Plakhutát a területi védelmi erők parancsnokává.

Ismert: nemrég hosszas találgatásokat követően Zelenszkij végül a hét folyamán menesztette Valerij Zaluzsnyij tábornokot, a hadsereg főparancsnokát. Majd nem sokkal később leváltotta Szerhij Saptala ukrán vezérkari főnököt is. 

A szakértők szerint az ukrán elnök politikai okokból szervezti át az ukrán fegyveres erők vezetését, ugyanakkor kérdéses, hogy a személycserék nem mennek-e majd a hadsereg ütőképességének a rovására. 

(MTI / Mandiner)

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: Handout / UKRAINIAN PRESIDENTIAL PRESS SERVICE / AFP

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Intel
2024. február 11. 15:34
Az ukrán hadsereg ütőképességét a kiképzett és megfelelő fizikai és szellemi állapotú személyi állomány hiánya veszélyezteti. Gyakorlatilag mindegy, hogy ki vezényelgeti a különféle erőket ha azok gyakorlatilag nem léteznek.
altercat1
2024. február 11. 15:10
Basszus... Már a Down-kórosok is be vannak sorozva... Voha és az aknavető: https://crazyshit.com/cnt/medias/162032-downs-with-ukraine
Kanmacska
2024. február 11. 15:09
Orbán szerint az idén nem lesz vége a háborúnak. Ez egyszer azt kívánom, ne legyen igaza.
Tasi János
2024. február 11. 14:20
Ez IS addig folytatja, míg fel nem föccsen a tapétára...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!