Castel Zelenszkij cseréiről: Az ukrán hadsereg veszíteni fog a hatékonyságából

2024. február 11. 09:00

A szakértő szerint időbe telik pótolni a lecserélt vezetőket.

2024. február 11. 09:00

„A személyi változás az ukrán hadsereg felsőbb régióiban jóval tágabb körű mint ahogy azt a folyamat elején gondolni lehetett”írta közösségi oldalán Robert C. Castel biztonságpolitikai szakértő azzal kapcsolatban, hogy az Ukrán Fegyveres Erők új főparancsnoka saját csapatot hoz magával a felsővezetésbe, és ezzel folytatódik az ukrán katonai vezetés teljes cseréje.

A szakértő szerint amikor egy szervezet „praktice teljes vezetősége cserélődik le”, akkor annak jelentősen csökken a hatékonysága.

Ezt is ajánljuk a témában

„A reform második hátránya, hogy a személyes kompetencián túl, ennek a gépezetnek összefogott, organikus egészként kell működnie.

Ez a csapatépítés pedig időbe telik”

– tette hozzá. 

Castel szerint ebből a két okból kifolyólag, az elkövetkező hónapokban az ukrán katonai felsővezetés a korábbi hatékonyságának csupán egy töredékével fog rendelkezni.

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: Handout / UKRAINIAN PRESIDENTIAL PRESS SERVICE / AFP

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2024. február 13. 00:23
Ha egy moszad-ügynök mondja,akkor biztosan...
VL60
2024. február 12. 07:16
Zelenszkij a parancsnokok kirugásával, az ukrán embereket ezek után kétoldalrol pusztítja. Egyik oldal az orosz haderő, másik oldalról az ukrán tapasztalatlan parancsnokok, most bizonyítani akarnak zelenszkijnek.
Ehetős Odó
2024. február 11. 15:16
Nem baj.
lajajakab11
2024. február 11. 14:00
moszkovitáknak INGYEN OROSZ RULETT TRIPLA ezüstgolyóval! Körönként prémium VODKA " KREMLIN Special Metanol " grátisz! ínyenceknek polóniumos KAVIÁR extra! Haladóknak noviCSOKI ! csak a félkegyelműek válaszoljanak!!!"
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!