Új javaslat: Ukrajnának kellene adni az EU gazdasági teljesítményének 1 százalékát

2024. február 05. 06:43

Ukrajna volt németországi nagykövete kifejtette az érveit.

2024. február 05. 06:43
null

Az Unian arról ír, hogy Andrij Melnik, a korábbi németországi ukrán nagykövet leszögezte egy interjúban: a Nyugatnak meg kell értenie, milyen háborúról van szó. Szerinte olyanról, hogy Vlagyimir Putyin nemcsak Ukrajna létét, hanem a nyugati demokráciát is veszélyezteti. Kijelentette: „Számomra fontos, hogy a Nyugat megértse, miről szól ez a háború. Nem csak Ukrajna létjogosultságáról szól. 

Putyin el akarja pusztítani a demokrácia, a szabadság és az emberi jogok nyugati modelljét. Ez a fő célja.

 Ez azt jelenti, különösen a németek számára, hogy sokkal többet kell tenni Oroszország megállításáért. Ennek van katonai dimenziója is. Hálásak vagyunk Berlin szilárd hozzájárulásáért, és örülünk Németország növekvő vezető szerepének.”

Úgy véli,

 jó dolog, hogy Németország Ukrajna mellé állt, de most már nem szabad visszafogottnak lenni:

Berlinnek mindkét Taurus cirkálórakétát, a német Eurofighter Typhoon és Tornado vadászrepülőgépeket és egyebeket is át kellene adnia Kijevnek, hangsúlyozza. Hozzáteszi: idén a német kormány 7 milliárd euróval támogat minket fegyverkezésre. Ez igazán lenyűgöző. De sajnos ez még mindig nem elég ahhoz, hogy lépést tartsunk az orosz hadigépezettel

Végül a megoldást is felvázolta a maga módján: 

szerinte az EU gazdasági teljesítményének 1 százalékát kellene adni Ukrajnának, ami évente mintegy 160 milliárd euró.

 Kifejtette: „Ez egy hatalmas összeg, amelyet elsősorban a szövetségeseinknek kellene előteremteniük, ezt megértjük. De ha ma nem tesszük meg, akkor Putyin nagyobb hatalomra tehet szert. Ezért arra szeretném felhívni a német társadalmat és a német kormányt, hogy tartsa meg vezető szerepét az EU-ban, és tegyen ambiciózus vállalásokat a GDP egy százalékának megfelelő európai hozzájárulás érdekében. Különösen az USA-ban történt események fényében”.

Nyitókép: MTI/AP/Efrem Lukackij

 

Összesen 242 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2024. február 06. 09:26
2% megy a NATO-ba, most még 1% menjen nektek, hogy ti háborúzhassatok? Nem kéne már tárgyalni? Vagy nincs vége, amíg Oroszország el nem tűnik a szomszédotokból? Vagy nem jön Putyin helyett valaki lájtosabb? Ti a saját népetek vérében fürdötök nap mint nap, teszitek mindezt a szponzoraitok nektek potyogtatott baksisaiért. Ha elfogynak az emberek, akkor majd azt is kértek? Lengyelország simán átad 1 millió PIS szavazó férfit, ha meghalnak az sem baj? Putyin meg majd magától leáll? Vagy majd az atom eldönti? Ha Donyeck nem lehet ukrán, akkor emberiségre sincs szükség? De mi ne zsaroljunk mi?
Martell 2
2024. február 05. 23:32
Pofátlan parazita népség az ukrán, rokonlélek a zsidókkal.
2024. február 05. 21:32 Szerkesztve
Az EU vezetőit megvették azokkal a gurulós bőröndnyi dollárokkal, és mivel zsarolhatók lettek, most két választásuk van, vagy mennek a börtönbe, vagy Európát tönkreteszik amerika parancsára. Mikor a yenkik kiadnak egy Európára káros parancsot, és látják, hogy Ursuláék vonakodnak azt végrehajtani, megkérdezik: -nocsak nézzük csak, ki akar itt dutyiba vonulni? Hát persze, hogy azonnal ugranak! Hát persze, hogy senki nem akar börtönbe vonulni!
doliferi
2024. február 05. 19:00
Pedig a németeknek jövedelmezőbb volt az oroszokkal jóban lenni... az Ukrik élősködnek rajtuk, rajtunk...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!