Tapsvihar fogadta Navalnij özvegyét az Európai Parlamentben (VIDEÓ)

2024. február 28. 13:01

Julija Navalnaja szerint „Putyin nem politikus, hanem egy gengszter”.

2024. február 28. 13:01

Vlagyimir Putyin orosz elnöknek felelnie kell Alekszej Navalnij orosz ellenzéki politikus haláláért és mindazért, amit Oroszországgal, valamint egy szomszédos békés országgal tett – jelentette ki Julija Navalnaja, a február 16-án elhunyt orosz ellenzéki politikus özvegye Strasbourgban szerdán.

Julija Navalnaja beszédében kijelentette: férje, Alekszej Navalnij gyilkosság áldozata lett, ami megmutatta, hogy Putyin elnök bármire képes, tárgyalni nem lehet vele.

Közölte: Navalnij felismerte, ha valóban le akarják győzni Putyint, akkor újító gondolatokra van szükség. További szankciók, további állásfoglalások nem érnek célt, az orosz elnöknek ugyanis nincsnek elvei, erkölcsei, szabályai - mondta.

Nem politikussal van dolgunk, hanem egy gengszterrel, egy bűnözővel"

 – fogalmazott.

Ezt is ajánljuk a témában

„Putyin szervezett bűnözői csoportot vezet, amelynek tagjai, noha csak bábok, embereket gyilkolnak”

Szavai szerint Putyin szervezett bűnözői csoportot vezet, amelynek tagjai, noha csak bábok, embereket gyilkolnak. A nemzetközi közösségnek harcolnia kell e bűnszervezet ellen a szervezett bűnözés elleni harc, nem pedig a politika eszközeivel - jelentette ki. Nem diplomácia üzeneteket kell küldeni, hanem a „pénzügyi machinációkat” kell felszámolni. Nem aggodalomnak kell hangot adni, hanem az orosz rezsimet támogató nyugati jogászokat és pénzügyi szakembereket kell célba venni, akik segítenek Putyinnak és barátainak a pénzek elrejtésében – mondta. Ebben számíthatnak arra a többmillió oroszra, akik Putyin ellen, a háború ellen, és az orosz elnök képviselte gonosz ellen vannak - emelte ki.

A gonosz elesik és eljön a csodálatos jövő”

 – zárta beszédét Julija Navalnaja.

Alekszej Navalnij bebörtönzött orosz ellenzéki aktivista és politikus február 16-án, 47 éves korában halt meg a Jamal-Nyenyec Autonóm Körzetben található sarkvidéki börtönben, ahol 19 éves büntetését töltötte.

Julija Navalnaja felszólalásának részlete alább tekinthető meg:

Orbán Viktor Navalnijról: „Sovinisztáknak nem jár tisztelet”, de „nyugodjon békében”

Ahogy arról a Mandiner is beszámolt, hétfőn kezdetét vette a parlament tavaszi ülésszaka.

Emlékezetes, hogy az ülésen Orbán Viktor megköszönte a kormánypárti képviselőknek, hogy Alekszej Navalnij ügyében önmérsékletet tanúsítottak azzal, hogy 

nem álltak fel, amikor az ellenzék egyperces néma főhajtást kezdeményezett.

„Sovinisztáknak nem jár tisztelet” – jelentette ki a magyar miniszterelnök. A kijelentését azzal indokolta, hogy szerinte az, „aki a grúzokat patkányoknak nevezte, annak nem állnak fel a parlamentben. Ezt követően azonban megjegyezte, hogy „egyébként meg nyugodjon békében”.

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: FREDERICK FLORIN / AFP

Összesen 144 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-75
2024. április 27. 02:15
🍓 ️ ­A­ ­­d­­­ö­­g­­­ö­­­s­­ ­l­á­­­n­y­­­o­­­k­­­ ­v­­á­­­r­­n­­­a­­­k­ ­­­r­­á­d­ 👉 𝗪­­𝗪­­𝗪­.­𝗖­𝗨­­𝗠𝟰­.­­­𝗙­­­𝗨­𝗡
muszlim1970
2024. március 01. 00:55
Moslék cia kurva!Döglenél meg!
alenka
2024. február 28. 23:50
Koronaszépe, cuncus, repülsz Moskvába a temetésre?
koronaszepe
2024. február 28. 21:07
Putyin gyilkos, ez teljesen nyilvánvaló, erre kapott kiképzést a KGB-ben. Mindenki tudja, csak van olyan nyomorult, akinek tetszik, aki maga is ezt tenné, ha tehetné.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!