Szijjártó: A svéd miniszterelnök elment Törökországba, úgy lenne korrekt, ha Magyarországra is eljönne

2024. február 03. 06:45

Brüsszelben tartott sajtótájékoztatóján tért ki erre a külgazdasági és külügyminiszter.

2024. február 03. 06:45
null

Brüsszeli sajtótájékoztatóján kérdezték arról Szijjártó Pétert, vannak-e új hírek a svéd miniszterelnök magyarországi látogatásáról. A tárcavezető erre úgy felelt: 

Én azt gondolom, hogy akkor járna el tisztességes, vagy korrekt módon, hogyha eljönne Magyarországra a ratifikációról szóló döntést megelőzően”.

A miniszter szerint több okból is ez lenne a korrekt döntés Ulf Kristersson részéről, ezekből az egyik az, hogy Törökországba is elment. 

Törökország még január végén ratifikálta Svédország NATO-csatlakozását, amelyet Magyarország még nem tett meg.  Kövér László ugyan február 5-re összehívott egy rendkívüli parlamenti ülést, amelyen a svédek NATO-csatlakozásáról döntenének, ám ezen kormánypártok nem vesznek részt, így eldőlt, az Országgyűlés február 5-én sem szavazza meg a svédek NATO-csatlakozását.

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép forrása: Szijjártó Péter Facebook-oldala

Összesen 169 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gyaloggos
2024. február 03. 15:13
A SCÉD miniszterelnök pedig már HATÁROZOTTAN kijelentette, hogy csak azután jön BUDAPESTRE, miután a MAGYAR ORSZÁGGYŰLÉS ratifikálta a svéd NATO -csatlakozást4 S NAGYON helyes, hogy így tesz a svéd miniszterelnök!
gyaloggos
2024. február 03. 15:10
NEM, nem MINISZTER úr! A SVÉD MINISZTERELNÖKNEK Törökországban volt mit megbeszélnie, hiszen ERDOGAN pontosan megfogalmazta, mit kér ama csatlakozás ratifikálásáért! MAGYARORSZÁG pedig roppant DILLETÁNS módon annyit tud mondani, MÉG nem, azért nem, mert CSAK!
gyaloggos
2024. február 03. 15:07
MINISZTER úr, NEM, nem! A SVÉD miniszterelnöknek volt mii megbeszélnie
alexandrosz-2
2024. február 03. 14:05
Szarba se néznek bemneteket kakadu. Vétotlan geci csicskák vagytok, bárki belétek rúghat, le is okádhat és ezt mindenki tudja rólatok. A finnek is. Az ukránok is. A svédek is. A rácok is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!