A Fidesz nem megy el az ellenzék által kezdeményezett parlamenti ülésre

2024. február 02. 15:10

Így eldőlt, az Országgyűlés február 5-én sem szavazza meg a svédek NATO-csatlakozását.

2024. február 02. 15:10

A Fidesz-frakció sajtóosztálya az atv.hu kérdésére megerősítette, a kormánypártok nem vesznek részt a rendkívüli parlamenti ülésen – ezt Kövér László házelnök február 5-re hívta össze –, amelyen Svédország NATO-csatlakozásáról döntenének, a zárószavazással megvárják a két miniszterelnök találkozóját. A portál azt írja, ezt a feltételt már korábban is jelezte nekik a Fidesz-frakció. 

Ha viszont a kormánypárti honatyák távol maradnak, a parlament nem lesz határozatképes, s így a napirend előtti felszólalások után nem fogják tudni elfogadni az ülés napirendjét. Az ülés kezdete egyébként 13 órára van kitűzve, és még a napirendi pontok között szerepel 

a méltóságteljes életvégi döntésekről szóló javaslat vitája és az akkuüzemekkel kapcsolatos törvénymódosítás.

Azt ATV emlékeztet, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter azt mondta, nem lát indokoltnak rendkívüli ülést, a külgazdasági és külügyminiszter szerint a február 26-án kezdődő rendes ülésen is elegendő a ratifikálás, ha a kormánypárti frakciók úgy döntenek. A Kormányinfón pedig Gulyás Gergely szavaiból is az derült ki: bizalomerősítő svéd döntésre van szükség, a ratifikálás előtt Ulf Kristersson svéd miniszterelnöknek el kellene jönnie Budapestre, miután Brüsszelben nem egyeztetett a két miniszterelnök.

 

Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

 

Összesen 180 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Osztap_Bender
2024. február 04. 19:13
Óvodát csinálnak már a parlamentből is! Aztán ilyenkor a főf.sz kövér megbünteti vajon a hiányzás miatt a saját párttársait is vagy csak az ellenzékkel szemben nagy vitéz? Szánalmas és szégyenletes amit demokráciának nevezve játszanak ezek az elvetemültek az Országházban.
zabszem
2024. február 03. 08:21
Mind a NATO, mind az EU vezetése az európai emberek és érdekek kárára dolgozik az USA javára.. És egyre jobban beleviszik az európai lakosságot a háborúba!!!! Le kell váltani a teljes vezetőséget!!!! Egész egyszerűen kinyiffantanak minket!!!
2024. február 03. 08:18 Szerkesztve
Mert, ha nem szavazzuk meg, mi lesz? Amúgy meg Magyarországot inkább akkor tesszük ki veszélynek, ha megszavazzuk. Az utóbbi időben mind a svéd, mind a finn kormány elég ellenséges megnyílvánulást tanúsított az oroszok felé, teljesen feleslegesen.... Csupán azért, mert USA nyomására kötelességüknek érzik összetűzésbe kerülni az oroszokkal, nekem nincs kedvem sem a svédekért megdögleni, sem az oroszokkal háborúzni. Az ukrán orosz háború az ő ügyük. Az ukránok nem NATO tag. Az USA befektetése sem érdekel, megdögleni, pedig nem akarok érte!!!
Mahavira
2024. február 03. 00:10
A Nato komolyabb liga az Eu -nál. Hatalmas veszélynek teszi ki az országot a fidesz ezzel a gáncsoskodással. A svédekkel szembeni jogos nézeteltéréseket ettől függetlenül kellene kezelni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!