Palotaforradalom jöhet Londonban: nagyon rosszul áll Sunak szénája

2024. február 19. 14:08

Kérdés, hogy mi lesz a miniszterelnök törvénytervezetével, amely visszatoloncolná Ruandába az illegális migránsokat.

2024. február 19. 14:08
SUNAK, Rishi

Nem bírnak magukkal a kormányzó brit konzervatívok – írja hétfői cikkében a Politico. A lap szerint a politikusok „nem tudnak leállni a saját vezetőikkel szembeni összeesküvésekkel”, annyi sérelem dolgozik bennük.

A Politico szerint a brit parlamenti képviselők Rishi Sunak miniszterelnökkel egyetemben hétfőn térnek vissza félévi szünetükről, csakhogy ezzel egyidőben a kormányfő (pártja múlt csütörtöki választási veresége után) újabb, házon belüli botránnyal szembesülhet. És bár a lap szerint kevesen hiszik, hogy Sunak vezetését a vereség azonnali kihívás elé állítaná, felidézik, hogy

Daniel Moylan, konzervatív politikus már arra figyelmeztetett a Sunday hasábjain, hogy a toryk győzelméhez vezető egyik lehetséges út az, ha megszabadulnak Sunaktól.

Ám, mivel májusban közeleg a helyi választás, és Sunak egy kulcsfontosságú kihívás előtt áll (ezalatt a brüsszeli lap azt érti, hogy vajon eredményes lesz-e Sunak törvénytervezete, amely visszatoloncolná Ruandába az illegális migránsokat – a szerk.), a színfalak mögötti összeesküvés nem állt le.

De a brüsszeli lap felidézi azt is: a Konzervatív Párt 2015 óta már az ötödik miniszterelnökét fogyasztja – a 2019-es parlamenti választások óta Sunak a harmadik kormányfő. Az elégedetlen parlamenti képviselők folyamatos lázadásai ugyanis folyamatosan cserélik a kormányfő személyét – és ez a Politico szerint olyan szokásnak tűnik, amivel „nehéz felhagyniuk”.

A Politico teljes, angol nyelvű cikkét a témában itt tolvashatja.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: MTI/EPA/Bloomberg pool/Chris J. Ratcliffe

 

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sagirdilsiz-2
2024. február 19. 18:45
Ruandába a kvótapipiket kell exportálni, mert ott a parlamenti női képviselők aránya az első helyezett a világon.
Reszelő Aladár
2024. február 19. 18:40
Aki vezeti a világot, az tud "oszd meg és uralkodni". Csakhogy annak a levét a leszármazottak isszák meg és ha akkor esetleg az adott ország már nem vezeti a világot, akkor a lé igen keserű lesz.
auditorium
2024. február 19. 15:42
Nem éri baj, mert őt még rasszizmussal sem fogják vádolni. A ruandai ötlet már más országban is felmerült, Meloni Albániában akar hotspotot, h. kb. háromezer illegális migráns ott várja ki, ameddig azonosságukat elbirálják az olaszok. Ha netán nincs joguk háborús menekültstátuszt kérni, akkor elindulhatnak valamerre a Balkán területén (?) Nem könnyű nagy tömegeket elhelyezni bárhol. Befogadni még a testvérországok sem hajlandók. Az egyiptomiak is épitik a magas falat Rafahhoz közel. Könnyű mondani messziről: két nép, két ország .
Phm045
2024. február 19. 15:09
Ez a cigány sem éli meg a következő választásokat............
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!