Nagy az aggodalom, nem adják ki Navalnij holttestét a hozzátartozóinak

2024. február 17. 21:42

Az elhunyt ellenzéki politikus csapata meg van győződve róla, hogy nem természetes halált szenvedett Navalnij, hanem Putyin ölette meg.

2024. február 17. 21:42

Navalnij holtteste nem volt a hullaházban, ahol lennie kellett volna, és nem adják ki a törvényes határidőn belül a hozzátartozóknak az elhunyt ellenzéki politikus szóvivője szerint. A BBC-nek Kira Jarmis elmondta, hogy rejtegetik a holttestet, eltüntetik a bizonyítékokat, hogy ne derüljön ki, Vlagyimir Putyin utasítására gyilkolták meg Navalnijt.

Ezt is ajánljuk a témában

Az orosz törvények szerint az elhunyt elítéltek holttestét a haláluk után két napon belül át kell adni a családnak. 

Amikor Navalnij ügyvédje és édesanyja elment a hullaházba, az orosz hatóságok azt jelezték, addig nem adják ki a holttestet, amíg le nem zajlik egy közelebbről nem részletezett vizsgálat. Édesanyjával ugyanakkor azt közölték, 

Navalnij hirtelen halál szindrómában hunyt el.

Az orosz külügy eközben közleményben tudatta, hogy visszautasítják az Egyesült Királyság elfogult és irreális értékelését a halálesettel kapcsolatban. A britek ugyanis az orosz hatóságokat tették felelőssé Navalnij elhunyta miatt. 

Fotó: MTI/EPA/Jevgenyij Feldman

Összesen 66 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alexandrosz-2
2024. február 18. 16:21
Szabadon kell/lehet hazudozni egy zsidó bűnözőről, akit az őt markukban tartó szolgálatok mozgattak a haláláig. Szánalmas zsidó próbálkozàs.
auditorium
2024. február 18. 12:16
Ha alapos a gyanú, h. pl. mérgezés történt, akkor pl. a mafiózó bűnözők hamvasztani szoktak, igy nem lehet később kivizsgálni az ügyet.
Diagnostika
2024. február 18. 11:54
Szegény Putin, már mindent rá akarnak fogni. Még azt is rá fognák, ha vki nem tud szarni.
paracelsus-2
2024. február 18. 10:38 Szerkesztve
Egész életében egy jelentéktelen figura, egy nagy senki volt az elvtárs. Csak az agyhalott libsik képzelték valakinek. A család amúgy miben mesterkedik? Annyit megsúgok, hogy nem szép dolog a nekrofília.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!