Nagypolitika: republikánus szenátorok felszólították Joe Bident, hogy sürgősen álljon le a TikTokkal

2024. február 20. 17:39

Némelyek nemzetbiztonsági fenyegetést látnak a kínai székhelyű cég népszerű alkalmazásában.

2024. február 20. 17:39

Egy 18 republikánus szenátorból álló csoport nemzetbiztonsági aggályokra hivatkozva felszólította Joe Biden elnököt, hogy deaktiválja kampánya TikTok-fiókját.

A törvényhozók a Reutershez eljutott levélben azt írták, hogy Biden „figyelmen kívül hagyja a TikTok jól ismert nemzetbiztonsági kockázatait”

Hogyan figyelmeztetheti a szövetségi kormány az amerikaiakat ennek az alkalmazásnak a kockázataira, ha az elnök is használja?”

 – fogalmazódott meg a kérdés a törvényhozókban.

Biden kampánya február 11-én csatlakozott a TikTok nevű rövid videós alkalmazáshoz, ezzel igyekezve magához csábítani a fiatalabb szavazókat. 

A szenátorok felszólították Bident, hogy „törölje a fiókját, és nyilvánosan ismerje el a TikTok által jelentett nemzetbiztonsági fenyegetést”.

A kongresszusban a TikTok betiltására vagy a korlátozására szolgáló új eszközök létrehozására irányuló törekvések elakadtak, miközben egyes törvényhozók azt szeretnék, ha a Kereskedelmi Minisztérium a kínai székhelyű TikTok anyavállalatát, a ByteDance-t exportellenőrzési listára tenné.

Nyitókép:  Brendan SMIALOWSKI / AFP

Ezt is ajánljuk a témában

Megtiltották a TikTok-ot a dolgozóknak

Politikai jellegű intézkedéseket foganatosított az Egyesült Államok és az Európai Unió a kínai applikáció, a TikTok ellen. Számos nyugati ország már csatlakozott ehhez.

 

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
paperfellow
2024. február 21. 04:20
Volt behugyozólájv?
EX_Terminator
2024. február 20. 20:09
TI VAGYTOK A BETEGSÉG AMI AZ EMBERSÉG LELKÉT ÉS AZ EGÉSZ VILÁGOT RÁGJA.
akkor ki
2024. február 20. 19:46
Ugyan már! Mit fog elárulni? Maximum fingik egyet, az meg nem nemzetbiztonsági kérdés!
Tukacsincsilla
2024. február 20. 18:17
"Hogyan figyelmeztetheti a szövetségi kormány az amerikaiakat ennek az alkalmazásnak a kockázataira, ha az elnök is használja?" Jogos, ráadásul, ha az amcsik nem "használhatják" kinek kampányol rajta, a kínaiaknak? Végül is, minden szavazat számít és ők aztán "qva" sokan vannak .....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!