Meloni szerint Putyin láncreakciót indított Ukrajna megtámadásával, így az ő hibája a Hamasz Izrael elleni támadása is

2024. február 25. 08:35

Ha Oroszország két éve nem támadta volna meg Ukrajnát, akkor a Hamasz sem indította volna el az október 7-ei Izrael elleni támadást – mondta az olasz miniszterelnök, Giorgia Meloni szerint Moszkva láncreakciót indított el a nemzetközi jog súlyos megsértésével.

2024. február 25. 08:35
Giorgia Meloni olasz miniszterelnök

„Továbbra is támogatnia kell a nyugatnak és az Európai Uniónak Ukrajnát az orosz agresszióval szemben. Ukrajna védelme nem azt jelenti, hogy szeretjük a háborút” – mondta Giorgia Meloni olasz miniszterelnök az Il Giornale lapnak adott interjújában, mielőtt Kijevbe utazott az orosz-ukrán háború évfordulója alkalmából. Kiemelte: 

Ukrajna támogatásával a szabályokon alapuló nemzetközi rendszer végleges széthullását kell megakadályoznunk. Senkinek sem jó egy olyan világ, amelyben a törvények ereje helyett a káosz uralkodik”.

Ezt is ajánljuk a témában

Meloni ezzel kapcsolatban kifejtette: ha Oroszország 2022. február 24-én nem támadta volna meg Ukrajnát, akkor tavaly október 7-én a Hamasz sem támadott volna Izraelre, megölve 1200 ember és elrabolva több száz túszt. 

Elkerülhetetlen következménye volt annak, hogy Oroszország ilyen súlyosan megsértette a nemzetközi jogot, ráadásul az ENSZ Biztonsági Tanácsának egy állandó tagja tette ezt. 

Meloni szerint Moszkva láncreakciót indított el, a következmények a világ más területeire is hatással vannak. Ha Ukrajnában nem állítják helyre a nemzetközi jogszerűséget, a konfliktusok tovább szaporodnak – érvelt a miniszterelnök. Giorgia Meloni felvetésére reagálva Dimitrij Megvegyev, az orosz biztonsági tanács elnöke úgy reagált: „A nyugati országokban napról napra nő a hatalmon lévő hülyék száma.”

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: RICCARDO DE LUCA/ANADOLU/Anadolu via AFP

Összesen 185 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zjzj
2024. február 25. 20:51
“Meloni szerint…” Ezt zorban es szittyarto kozlemenyben cafolta…
egonsamu
2024. február 25. 18:55
Áruló kétszinü szökeség. Lassan leért Annalena Bärbock béka segge alatti szintjére...
Mátyás01
2024. február 25. 18:21
Az USA Majdan 2013-as akciója indította be a folyamatokat.
koronaszepe
2024. február 25. 17:22
henrihenrikoronaszepe 2024. február 25. 12:59 Most te valami kikiáltó vagy? Kiknek agitálsz? --- Tegnap volt a kommunizmus áldozatainak emléknapja, ennek kapcsán, meg amúgy is, nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy ma Oroszországot egy a szovjet kommunista pártban és a KGB-ben szocializálódott klikk vezeti. Szovjet kommunisták, KGB-sek. Egyszer ez a csapat már igazságosabbá kívánta tenni a világot - tegnap emlékeztünk az áldozatokra -, most majd biztosan jobban sikerül!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!