Megfenyegette a lengyel gazdákat az ukrán miniszterelnök-helyettes

2024. február 26. 13:41

„Mindazokat, akik tönkretették az ukrán gabonát, meg kell találni és meg kell büntetni” – írta Olekszandr Kubrakov.

2024. február 26. 13:41

Lengyelországnak meg kell büntetnie azokat, akik az elmúlt hétvégén több tonna ukrán gabonát öntöttek ki a két ország határának közelében – jelentette ki Olekszandr Kubrakov ukrán miniszterelnök-helyettes hétfőn.

Mindazokat, akik tönkretették az ukrán gabonát, meg kell találni (...) és meg kell büntetni.

Két baráti, civilizált európai állam érdeke ez” – írta Kubrakov az X közösségi felületen.

A hétvégén 160 tonnányi ukrán gabonát öntöttel le szállítóvagonokról és pusztítottak el egy lengyel vasúti megálló területén egy nagyszabású tüntetés során. A lengyel gazdák az ukrán gabona beáramlása és az Európai Unió környezetvédelmi szabályozásai miatt tisztességtelennek tartott verseny okán tartanak tiltakozó akciókat, és elzárták a lengyel-ukrán határátkelőket és autópályákat is.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök vasárnap úgy fogalmazott az ügyben, hogy Ukrajna számára fontos a Lengyelországgal fönntarott szoros kapcsolat,

ugyanakkor készen áll megvédeni a vállalkozásait, amelyek a lengyel tüntetők által létrehozott határzárak miatt kárt szenvedtek. Az ukrán határőrség szóvivője hétfőn jelezte, hogy a határblokád hétfőn is folytatódott.

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: RYO AOKI / YOMIURI / THE YOMIURI SHIMBUN VIA AFP

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nyégé
2024. február 27. 19:20
Közeledik a szláv belháború kiszélesedése, ha az Ukik lengyel gazdákat vegzálnak (büntetnek)...
Tommaso
2024. február 27. 18:49
HAMIS HAZUG fogalmazas. A lengyel mimiszter bunelkovetoket fenyegett [jogos buntetessel] -- s nem a gazdakat Normalis orszagokban a bunosoket elitelik. CSAK ORBAN[isztan] kegyelmez terroristaknak, tolvajoknak, gyilkosoknak, pedofiloknak.
Martell 2
2024. február 26. 18:54
Az ukrán maffiaállam mint civilizált ország, az évszázad vicce.
KBA98
2024. február 26. 17:21
Mi a kurva anyjának hozza ide, miért nem viszi Kongóba, vagy bárhová? Kinek kell az ő mocskos gabonájuk?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!