Matteo Salvini szerint teljesen más Európára van szükség

2024. február 25. 20:49

Az olasz politikus történelmi fordulópontnak nevezte a június 9-i EP-választásokat.

2024. február 25. 20:49
null

Teljesen más Európára van szükség a maihoz képest, amely a néppárti-szocialista erők kudarcát bizonyítja – hangoztatta Matteo Salvini a Liga jobboldali kormányerő vezetője a párt politikai iskolája rendezvényén vasárnap.

Salvini kijelentette, a jelenlegi Európában legfeljebb arról lehet dönteni, hogy „jobboldalon vagy baloldalon akarsz-e játszani, miközben ezen a kispályás focin kívül ott van a világ egésze”.

Hozzátette, a közeledő Európai Parlamenti (EP-) választások előtt is arról folyik a vita, hogy Ursula von der Leyen másodszorra is az Európai Bizottság elnöke legyen. Salvini szerint ez azt jelentené, „ha elegánsan akarunk fogalmazni, hogy Európát széles megállapodás irányítaná, vagy ha másképpen akarjuk mondani, egy tákolmány szocialistákkal, néppártiakkal és szükség szerint csipetnyi liberálisokkal, kis zöldekkel is, mintha vegyes sült lenne”. Salvini történelmi fordulópontnak nevezte a június 9-i EP-választásokat.

Hangsúlyozta, hogy „szabadon gondolkodó fejekre van szükség, amelyek túl tudnak látni a másoktól előre kitervelt játékszabályokon”.   

Európának ismét a munkához és a biztonsághoz való jogot kell a középpontba helyeznie” 

– hangsúlyozta.

(MTI)

Nyitókép: AFP/Kisbenedek Attila

 

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Namond
2024. február 26. 00:44
Hány éves ez a fotó? Öt? Nyolc? Mint a hangzatos jelszavak és ismételgetett rigmusok?
europész
2024. február 25. 23:01
Szalvini Szalvini mer hiteltelen lettel a Dinnyeberkivel egyutt.
Akitlosz
2024. február 25. 22:07
Irreálisak, már már komolytalanok ezek a teljesen más Európára van szükség várakozások. Esélytelenek a teljesen más frakciók a győzelemre.
iSTaR_GoM
2024. február 25. 21:10
Salvini nagyon nehéz helyzetben van, és Meloni sem tudja(akarja) támogatni. Folyamatosak a megbuktatására hajtó próbálkozások. Ahogy egyszer már besétáltatták egy csapdába, akár most is elkövethetik, akár más módszerrel. Abban viszont igaza van, hogy más Európára lenne szükség. Sokat fog jelenteni, hogy az összes tagállam polgárai milyen pártokra fognak szavazni. A ny-európai átlagpolgár teljesen meg van vezetve, az igazságnak még a halvány árnyékát sem láthatják, az a liberális média takarásában elveszik. Ami esetleg változtathat a választók tisztább látásán, azok a tüntetések, amelyek szerte Európában zajlanak. Talán valamennyire felnyitja az emberek szemét, és a hamis híreken átüt az igazság hangja is. Szeretnénk, de átütő jobboldali sikernek kicsi az esélye, viszont ha nem lesz akkora baloldali túlsúly, mint ami most tapasztalható, már akkor is örülhetünk. A többit majd a következő évek elvégzik, ha a felszínen átüt az igazság, onnantól megállíthatatlan lesz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!