Marx, Engels, Lenin, Hitler (1. rész)

2024. február 08. 12:22

Az ilyenek soha nem barátai a szabadságnak, viszont mindig ráírják a zászlaikra és mindig ez a leghangosabban üvöltözött jelszavuk.

2024. február 08. 12:22
Bayer Zsolt
Bayer Zsolt
Magyar Nemzet

„A jakobinusok kezdték a sort, akik bizony felírták a zászlajukra, hogy »szabadság, egyenlőség, testvériség«, majd e gyönyörű jelszóval ékesített zászlót lengetve legyilkoltak, bestiálisan lemészároltak tízezreket. Nemeseket, papokat, apácákat, szerzeteseket, majd polgárokat, aztán parasztokat, legvégül pedig saját magukat. Ez amúgy mindig megfigyelhető a »világmegváltó« gazembereknél. Lemészároltak mindenkit, mert ők is pontosan úgy gondolták, ahogy Lenin, vagyis: A brutális elnyomást szükségesnek tartották az átalakulás kezdetén, hiszen sem a földesúr, sem a molnár nem adná be a közösbe a tulajdonát kényszerítés nélkül. Nem voltak a szabadság barátai.

Az ilyenek soha nem barátai a szabadságnak, viszont mindig ráírják a zászlaikra és mindig ez a leghangosabban üvöltözött jelszavuk.

Azután, miután már önmaguk lemészárlásával voltak elfoglalva, jött Napóleon és rendet csinált. Ez is így szokott történni. S »őfelsége a nép«, amely istenítette vezetőit, a végén, belefáradva a fantasztikus szabadságba – melynek, mint tudjuk, szükséges előfeltétele a »brutális elnyomás« –, teljesen részvéttelenül és unottan nézte, ahogy végül Robespierre-t is kiviszik a nyaktiló alá.

S aztán jött Marx, és elvtársa, Engels. A két »szobatudós«. Valójában – és ezt fontos tudnotok! – nagyon is határozott elképzeléseik voltak arról, miképpen jön el a szép, új világ, a szabadság, egyenlőség, testvériség világa, az »igazságos társadalom«. Ők úgy gondolták, ennek elengedhetetlen feltétele bizonyos társadalmi osztályok kiirtása. Persze, a »társadalmi osztályok« fogalom elveszi, elrejti a dolog lényegét, ami nem más, hogy ők is, mint minden világmegváltó fantaszta és gátlástalan gazember, embermilliók kiirtásán keresztül látták és láttatták elérhetőnek az »igazságos társadalmat«.”

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: ROGER-VIOLLET / ROGER-VIOLLET VIA AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 134 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
EX_Terminator
2024. február 08. 21:52
"Persze, a »társadalmi osztályok« fogalom elveszi, elrejti a dolog lényegét, ami nem más, hogy ők is, mint minden világmegváltó fantaszta és gátlástalan gazember, embermilliók kiirtásán keresztül látták és láttatták elérhetőnek az »igazságos társadalmat«." Egyszerűen csak bosszút akarnak állni azokon akik ő nagyszerűségük útjában áll az önmegvalósítás világuralom STB STB ösvényén mert ők a mindent jobban tudó királyok, akiknek kiválóságát az útjában álló nép vallás hit társadalmi csoport STB STB képtelen felismerni ezért ők az ellenség. EZÉRT KELL RETTENETESEN VIGYÁZNI A MAKIZAJ FÉLÉKRE MEG A NÁLUK ROSSZABBAKRA, MERT ILYENNÉ NÖVIK KI MAGUKAT HA HAGYJUK.
EX_Terminator
2024. február 08. 21:48
Ismerős. Kis szerencse hogy az én nagy "felszabadítóm" megmaradt annak ami... Egy piti kis seggdugasz aki a bűneit ideologizálja meg a szabadság címszava alatt.
ThunderDan
2024. február 08. 21:19
Jó írás. Annak idején volt Bayernak egy nagyon jó sorozata a Magyar Nemzetben: "Új moralisták, farizeusok"... pedig akkor szerintem még elképzelni sem lehetett a mostani woke őrjöngést...
alexandrosz-2
2024. február 08. 20:41
Te már csak tudod, a családod kipróbálta mindet szlovakr3ndszámos nepszabadságos bajer. Olyan szinten vagy égés, amire nehèz szavakat találni, amikor a saját családi mocskodat maszatolgatod szerte szét. Pokornyi legalább sunyin kussol, kifosztva a Hegyvidéket, de neked a bukásod után is nagy a pofàd. Takarodj!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!