Magyar készpénzmentes fizetési megoldás a Forma-1 Bahreini Nagydíjon

2024. február 23. 13:31

Kilép Közép-Kelet-Európából a Festipay.

2024. február 23. 13:31

A magyar Festipay készpénzmentes fizetés és integrált rendezvénymenedzsment szolgáltató rendszerét vezeti be a szezonnyitó Forma-1-es futam házigazdája, a Bahrain International Circuit (BIC) – közölte a magyar társaság az MTI-vel.

A Bahreini Nagydíj idén teljesen készpénzmentes lesz.

A látogatók választhatnak, hogy a meglévő fizikai vagy digitális bankkártyáikat használják, vagy készpénzt töltenek fel egy „BIC PAY” plasztikkártyára a 7 kijelölt feltöltő standnál, vagy a mobil feltöltőpontokon. A kártyát használó látogatók a fel nem használt egyenlegüket a rendezvény végeztével visszaválthatják.

A kereskedők a Festipay integrált POS-termináljait használják majd digitális fizetésre, a termékek kezelésére, a készletellenőrzésre. A magyar alapítású Festipay Közép-Kelet-Európa vezető digitális fizetési és integrált rendezvényszervezési szolgáltatója fesztiválok, rendezvények és helyszínek számára, 13 országban van jelen.

2023-ban a vállalat nettó árbevétele elérte az 1,2 milliárd forintot a 2022-es 902 millió forint után. Adózott eredménye 2022-ben 62 millió forint volt, a tavalyi évről még nincs adat. A társaság alkalmazottainak száma 10 fő, de fesztiválokon – mint például a Sziget Fesztivál – 300-400 között van a szezonális munkatársaik száma.

(MTI)

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: Jakub Porzycki / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2024. február 23. 16:15
"A Bahreini Nagydíj idén teljesen készpénzmentes lesz." És az miért jó? Nem használnak egy infrastruktúrát, de ehhez ki kell építeniük egy másikat. Kizárt, hogy olcsóbb. A készpénzt azért akarják megszüntetni, hogy az állam és a bankok minden ember minden pénzéről mindent tudhassanak. Könnyebben elrabolhassák azt. És persze addig is a bankoknak kamatozzon. Minden ember minden pénze a bankok számítógépein legyen.
orokkuruc-2
2024. február 23. 14:11
Ok, hogy odavitték, de hagyják is ott! Ide nem kell! Tényleg, ha már hozzányúlnak az alkotmányhoz, legyen csak benne a kézpénzzel való fizetés joga! (készpénzzel foglalkozzanak a nemgojok, én magyar vagyok és az én anyanyelvemen a kézpénz az az érme és bankó.)
Mandiner444hu
2024. február 23. 13:33
Totális Kontroll Kora
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!