Forma-1-es pilóta lesz a magyar szupertehetségből?

2024. február 21. 13:08

Gond nélkül vette az akadályokat és remek eredményt ért el Molnár Martin a Richard Mille Young Talent Academy válogatóján, amely az első komoly próbatétel volt számára autóversenyzőként.

2024. február 21. 13:08
null

Az idei év nagy részét még a gokartsport elitjében töltő, az OK-kategóriában Winter Cupot nyerő, a WSK Champions Cupon második helyezést elérő Molnár Martin első nagy kihívásával nézett szembe autóversenyzőként, amikor részt vett a Richard Mille Young Talent Academy Forma-4-es válogatóján.

Már az is nagy sikernek számított, hogy a Hungarian Motorsport Academy által támogatott 15 esztendős sportoló egyedüli magyarként bekerült a 8 fős mezőnybe, a spanyolországi Navarrában rendezett kétnapos shootouton pedig bizonyította, hogy nem véletlenül választották ki.

A Formula Medicine olaszországi központjában tartott felmérés után bő egy héttel érkeztek meg a fiatalok a spanyol pályára, ahol csupán a második nap ültek autóba. 

A program szabadedzés, időmérő edzés, majd verseny szimulálásából állt, Martin pedig remekül helytállt a számára ismeretlen pályán.

A versenyzők előbb esőben, majd felszáradó pályán licitáltak folyamatosan egymásra, sokszor csupán századmásodpercek választották el őket. A nem mindennapi élményről a magyar tehetség így számolt be:

„Nagy megtiszteltetés volt részt venni a Richard Mille Young Talent Academy válogatóján, ezúton is köszönöm a meghívást. Rengeteg hasznos tapasztalattal gazdagodtam ebben a két napban és nagyon jól éreztem magam. Az MP Motorsportnál mindenki kedvesen fogadott és nagyon profi környezetet biztosítottak, örülök, hogy megismerhettem a csapatot”.

Remekül sikerült a navarrai erőfelmérő Fotó: molnarmartin.hu

A tét óriási volt, hiszen a győztes számára az akadémiát létrehozó All Road Management teljes szezont finanszíroz az MP Motorsportnál a 2024-es spanyol F4-es bajnokságban, 

de ez nem nyomta rá a bélyegét a hangulatra. A pályán természetesen mindenki le akarta gőzni a másikat, de a versenyen kívül a versenyzők arra törekedtek, hogy minél jobban megismerjék egymást.

A fődíjat végül az olasz Mattia Colnaghi nyerte el, így a korábban a Ferrari utánpótlás-akadémiájának táborában is megforduló versenyző jövőre biztosan a spanyol F4-ben folytatja.

A kétnapos felmérő tapasztalait is megosztotta Molnár Martin: „Gratulálok Mattiának ehhez a sikerhez, remélhetőleg a jövőben lesz lehetőségünk újra összecsapni a világ versenypályáin. Ez a válogató számomra nem az út végét, hanem a kezdetét jelenti. Folytatjuk tovább a munkát és a lehetőségek felkutatását, mert a cél továbbra is az, hogy jövőre valamelyik Forma-4-es bajnokságban versenyezzünk!”

Nyitókép, fotó: molnarmartin.hu

 

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
grenki-2
2024. február 21. 15:02
Hú de szép lenne ha lenne magyar induló is az F1-ben...úgy legyen
Dr Bubo
2024. február 21. 14:44
Hol van Baumgartner Zsolt? Hol van Baumgartner Zsolt?
Johogy
2024. február 21. 14:43
Spoiler!!! Nem
Locomotive
2024. február 21. 13:30
Forma-1-es pilóta lesz a magyar szupertehetségből? Hát nem is orvos, mérnök, mozdonyvezető, farmer vagy kutató!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!