Macron úgy üzent Orbán Viktornak, hogy a nevét sem mondta ki

2024. február 01. 09:27

Emmanuel Macron francia elnök a svéd NATO-csatlakozással kapcsolatban Orbán Viktornak üzent, de azt is hozzátette, egy pillanatig sem kételkedik abban, hogy Magyarország betartja vállalt kötelezettségeit.

2024. február 01. 09:27
null

„Remélem, hogy utolsó európai partnereink most betartják a vállalt kötelezettségeiket. Egy pillanatig sem kételkedem ebben” – nyilatkozta Emmanuel Macron francia elnök a svéd NATO-csatlakozás ratifikációjával kapcsolatban, amit az Euractiv úgy fordított le, hogy Orbán Viktornak üzent.

A cikk felidézi, hogy miután a törökök megszavazták Svédország kérelmét, már csak a magyar Országgyűlés nem döntött a kérdésben.

Orbán Viktor egy héttel ezelőtt telefonon beszélt Jens Stoltenberg NATO-főtitkárral, akinek megerősítette, hogy a magyar kormány támogatja Svédország NATO-tagságát, és az első adandó alkalommal szeretné lezárni a ratifikációt.

A kormányfő politikai igazgatója, Orbán Balázs a Mandinernek úgy fogalmazott: „Nincs összefüggés a magyar és a török döntés között. Nekünk legitim kifogásaink vannak, amelyeket diplomáciai úton szeretnénk rendezni. Én magam is jártam Svédországban, három miniszter és parlamenti delegáció is járt ott, de nem tapasztaltunk nyitottságot. Örömmel állapítjuk meg, hogy ez most megváltozni látszik.”

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Nyitókép: AFP/Jean-Christophe Verhaegen

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KBA98
2024. február 01. 17:43
Macron egy bankár, egy politikához nem értő balfasz, aki a vénséges volt tanárnőjével él!
nemecsek-3
2024. február 01. 15:34
"o1gtolvaj 2024. február 01. 09:33 Nem ketelkedik? Legutobb hazugnak nevezte, de az egy ciganynal nem ketelkedes..." Hát édesapám néztél már Macron fizimiskájára? Nála nem tünt fel rasszjegy vagy az nálad csak véletlen egybeesés. Gazsifalván egy pillanat alatt vajdát csinálnának belőle
falcatus-2
2024. február 01. 10:56
egy lufiban kérődző szutyok: 2024. február 01. 09:36 Amiért a nyugati gazdák tüntetnek azt ugye a magyar kormány megadja az itteni gazdáknak?..." Fáj? Ebcsont beforr:))
Medici
2024. február 01. 10:55
Milyen nyitottság kis Balázs?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!