Korábbi tanácsadója Trumpról: Orbánnal és Erdogannal összefoghat, míg egyes országokat akár ki is zárhat a NATO-ból

2024. február 29. 09:39

John Bolton szerint a korábbi elnök „nem viccel”, ha a NATO-ról van szó.

2024. február 29. 09:39
Donald Trump és Orbán Viktor találkozója a Fehér Házban 2019 májusában

A Die Weltnek nyilatkozó John Bolton, Donald Trump korábbi nemzetbiztonsági tanácsadója szerint

nincs kizárva, hogy a korábbi elnök egy külön szövetséget hozzon létre a NATO-n belül magyar és török támogatással, ha Trump legyőzi Bident novemberben.

A Trumpot erősen kritizáló szakértő szerint „az embereknek tisztában kell lenniük azzal, mit jelent Trump győzelme”, Bolton ugyanis úgy véli, Trump nemcsak szövetséget köthet a NATO-ne belül, de akár ki is zárhat egyes országokat a NATO-ból. Szerinte ugyanis a NATO ügyében Trump „nem viccel”.

A Die Welt előfizetéssel rendelkező olvasói az említett cikket itt olvashatják teljes terjedelmében.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Jabin Botsford/The Washington Post via Getty Images

 

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tommaso
2024. február 29. 21:27
Ha megtehetne es valakit kizarna, akkor az az ARULO lenne, Putyin Trojai falova. Aki a vetoival az amerikai kulpolitikat akadalyozza.
Tommaso
2024. február 29. 21:16
ez ORBITALIS BAROMSAG! Trump senkit nem zarhat ki a NATO-bol. Az amerikai elnoknek otthon Orbanenal is kisebb a 6 alma, az USA pedig idegenben demokratikus szervezetek tagja, meg ha a legnagyobb is.
B_kanya
2024. február 29. 12:14
Emlékszünk, liberráltjaink mit vizionáltak egy kétsebességes EU létrehozásáról, amiben a "belső körbe" Magyarország nem kerül be? Visszanyal a fagyi? :))) Csak kell a 80 vagy hány milliós Törökországból egymillió "szpáhi", ha beüt a kaki?
Lajoss
2024. február 29. 12:06
Régen olvastam ekkora faszságot.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!