Kína újabb hadihajókat küld az Ádeni-öbölbe

2024. február 22. 21:57

Peking állandó jelenlétével igyekszik biztosítani a térségben lévő tengeri útvonalak biztonságát.

2024. február 22. 21:57

A Kínai Népi Felszabadító Hadsereg Haditengerészetének 46. flottája szerdán kihajózott a dél-kínai Kuangdong tartományban található Zhanjiang tengerparti város katonai kikötőjéből, hogy átvegye a 45. haditengerészeti flotta feladatát az Ádeni-öbölben és a Szomália előtti vizeken – írta a kínai Xinhua.

A legújabb bevetés célja, hogy Kína továbbra is hozzájáruljon a nemzetközi tengeri biztonsághoz azáltal, hogy biztosítja a hajók biztonságos áthaladását ezeken a stratégiai fontosságú vizeken. Ez a nyilatkozat alátámasztja a misszió kiemelt fontosságát, amely

a kalózkodás visszaszorításán túl a globális kereskedelmi útvonalak stabilitásának biztosítására is kiterjed.

A Xinhua beszámolója szerint a 46. flottához tartozik a Jiaozuo romboló, a Xuchang fregatt és a Honghu ellátóhajó. A fedélzeten több mint 700 katona tartózkodik, valamint a hajók két helikoptert is szállítanak. 

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: eng.chinamil.com.cn/Photo by Wen Bin and Yang Yunxiang

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lajajakab11
2024. február 23. 08:32
moszkovitáknak INGYEN OROSZ RULETT TRIPLA ezüstgolyóval! Körönként prémium VODKA " KREMLIN Special Metanol " grátisz! ínyenceknek polóniumos KAVIÁR extra! Haladóknak noviCSOKI ! csak a félkegyelműek válaszoljanak!!
B_kanya
2024. február 22. 22:36
Kínának már több hadihajója van, mint muricának... Tonnában még kevesebb.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!