Jelentés: nyugati segítség nélkül Ukrajna „nem lesz képes megtartani a megszerzett előnyöket”

2024. február 14. 14:23

Nehéz helyzetbe kerülhetnek Zelenszkijék, ha nem érkeznek a fegyverszállítmányok.

2024. február 14. 14:23

Ukrajna elveszíti harctéri előnyeit, ha a nyugati országok, különösen az Egyesült Államok „idő előtt leállítja a biztonsági segítségnyújtást” az országnak – jelentette a washingtoni székhelyű Háborút Tanulmányozó Intézet (Institute for the Study of War) a Sky News cikke szerint. A jelentésben azt írják: az ukrán csapatok „nem lesznek képesek megtartani” a megszerzett előnyöket, és megállítani az orosz erőket. Megjegyezték azt is, hogy az oroszok emellett 

aktívan fejlesztik saját technológiájukat az ukrán képességek ellensúlyozására és saját képességeik fejlesztésére”.

„Ha az USA most megvonja a katonai segélyt, az orosz erők visszanyerhetik a harctéri képességeket, amelyek szükségesek ahhoz, hogy visszaállítsák a kezdeményezést a harctéren. Ez közép- és hosszú távon sokkal jobb katonai helyzetbe hozná Oroszországot” – áll a jelentésben.

Nyitókép: MTI/EPA/Ukrán elnöki sajtószolgálat 

 

 

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
edusos
2024. február 14. 16:27
Milyen előnyöket akatok megtartani vazze? Ha erről a háborúról nem csak egyfajta videót lehetne látni a mainstream médiában, nevezetesen azt, hogy a hős ukrán katona valahol a mezőn éppen elsüti az ágyút, akkor nyugaton is láthatnák azokat az "előnyöket". A szétlőtt városokat, gyárakat, a mérhetetlen szenvedést mindenhol. Ez a háború úgy fog bekerülni a történelembe mint a "láthatalan".
a-bukott-baloldal-nagy-bibikkel
2024. február 14. 16:13
Nincs elég fegyver? Vegyenek a ruszkiktól.😄
formaegy-2
2024. február 14. 15:18
macskusz-4 2024. február 14. 15:17 Milyen igazad van! Oda kell küldeni a merkelcsordát!
formaegy-2
2024. február 14. 15:17
"Nehéz helyzetbe kerülhetnek Zelenszkijék, ha nem érkeznek a fegyverszállítmányok." Ki nem szarja le??????????? Nem kellett volna eladni a HAMASZ-nak. Az USA-nak hamarabb teljesül az álma, hogy "az utolsó ukrán emberig" Tömeggyilkos rohadékok!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!