Iszonyú rakétaeső zúdult Izraelre

2024. február 09. 06:07

Libanonból érte támadás a zsidó államot.

2024. február 09. 06:07

Heves, mintegy harminc rakétából álló sorozatot lőttek Libanonból Észak-Izraelre csütörtök este, válaszul a libanoni síita Hezbollah szervezet egyik vezetőjének megölésére – jelentette a Walla hírportál.

Az izraeli hadsereg (IDF) tüzérségi választ adott a Libanonból érkező rakétákra, a lövedékek forrásait célozva meg.

Az izraeli biztonsági vezetők szerint a Hezbollah magas rangú tagjának meggyilkolása miatt lőtték Észak-Izraelt. A Hezbollah előzőleg azt állította, hogy rakétákkal támadta Izrael Maron-hegyen található légi irányító bázisát, miután Izrael támadást intézett Nabatijánál egy jármű és dél-libanoni falvak ellen.

A Hezbollah két harcosa életét vesztette, amikor csütörtök délután Dél-Libanonban, Nabatijánál autójukra rakétát lőtt az izraeli légierő. A szaúd-arábiai al-Hadasz hírcsatorna jelentése szerint a két halott egyike Abbász al-Dabbas, a Hezbollah regionális parancsnoka volt.

Csütörtök este az október 7-én a Gázai övezetbe hurcolt túszok családtagjai tüntetést tartottak Tel-Avivban a katonai főhadiszállásnál,

ahol összeült esti tárgyalására Benjámin Netanjahu miniszterelnök vezetésével a háborús kabinet. Az út fölötti gyalogosforgalmat biztosító hídról egy hatalmas molinót lógattak le, melyen az állt, hogy „alku vagy halálos ítélet”.

Eközben Jeruzsálemben több jobboldali szervezet irányításával ezrek tiltakoztak az elraboltak szabadon bocsátásáról szóló megállapodás ellen, a háború folytatását, a Hamászra gyakorolt nyomás növelését követelve.

Szerda este az izraeli miniszterelnök elutasította a Hamász tűzszüneti és túszelengedési alkuját, és bejelentette, arra utasította a hadsereget, hogy készüljenek fel a harcra az egyiptomi határnál található Rafahban, az övezet déli részén.

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

A nyitókép illusztráció. Fotó: MAJDI FATHI / NURPHOTO / NURPHOTO VIA AFP

Kapcsolódó cikkek

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-41
2024. február 17. 19:54
🍓 ️ F­­o­r­­­r­ó­­ l­­­á­n­yok sz­­­ex­­­et ak­­ar­­n­­ak, ba­­­sz­­d m­­­eg ők­­­et itt 👉 𝗪­­­𝗪­­­𝗪­.­­𝗖­𝗨­­𝗠𝟰­­­.­𝗙­­𝗨­𝗡
NokiNokedli
2024. február 10. 03:10
A cím erős pontosításra szorul. Helyesen: "Libanonból érte válaszcsapás a zsidó terror államot."
jandor
2024. február 09. 13:36
aszittem, 30 000
Mandiner444hu
2024. február 09. 11:06
Úgyis kevés arrafelé az eső
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Ezek is érdekelhetik