Ismét Magyarország miatt áll a bál Brüsszelben

2024. február 07. 08:43

Most a csehekkel együtt vertük ki a biztosítékot.

2024. február 07. 08:43
UK Prime Minister Hosts A Meeting Of The V4 Group of Countries

A Politico újfent habzó szájjal „magyarországozik”, most éppen Csehországgal együtt emlegetik hazánkat, mégpedig (kissémeglepő módon), a gázai háború miatt. Ugyanis az EU-s tagállamok egy része szankcionálni szeretné az izraeli telepeseket, míg hazánk és a Cseh Köztársaság nem.

Az Európai Unió korábban felszólította Izraelt a zsidó telepesek megfékezésére, mivel az unió szerint Izrael kutya kötelessége megvédenie a palesztinokat.

Ezt is ajánljuk a témában

Josep Borrell még decemberben szankcionálni akarta a telepeseket, amely tervből azóta se lett semmi. Most szerdán viszont az EU-tagállamok megvitatják a javaslatot. Trükkös módon, az EU („diplomaták szerint”) előbb a Hamászt akarta szankcionálni, majd aztán a zsidó telepeseket.

Az Egyesült Államok pedig pénteken szankcionált négy zsidó telepest, mondván palesztinokat öltek meg, vagy üldöztek el a földjükről.

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Leon Neal/Getty Images

 

Összesen 98 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
PppGbr
2024. március 10. 13:56
Hajrá egyik, ne hagyd magad másik!
asszaur
2024. február 08. 13:37
Nem nagyon értem, hogy miért kell megvédenie a magyar kormánynak a zsidó telepeseket, akik évtizedek óta irtják a palesztinokat. Hacsak nem benyalás a cél, de ennek értelme sem látszik számomra.
masikhozzaszolo
2024. február 08. 10:27
Most olvasom, hogy migrációs paktumnál tartózkodni fognak a csehek. Ami ugye tudjuk, igent jelent. Úgy veszik figyelembe. Ügyes!
Akitlosz
2024. február 08. 02:57
Politico nem "Brüsszel", hanem csupán egy a Mandinerhez hasonló bulvárújság. Kohán Mátyás sem "Budapest".
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!