Hoppá: orosz kémdrón követte a német külügyminisztert, miközben Ukrajnában volt

2024. február 25. 16:10

A Bild szerint Annalena Baerbock német külügyminiszter ukrajnai látogatását a Fekete-tenger melletti Mikolajivban megzavarta a légiriadó, azonnal útnak is indult a küldöttség, majd a páncélozott konvojt üldözőbe vette egy orosz kémdrón.

2024. február 25. 16:10
German Foreign Minister visits Ukraine

Annalena Baerbock német külügyminiszter az orosz–ukrán háború kitörésének második évfordulója alkalmából látogatott Ukrajnába, Odesszában kijelentette: Berlin továbbra is elkötelezett Kijev iránt, az ukránokat támogatja fegyverekkel, valamint egyengeti útjukat az Európai Unióba. 

Ezt is ajánljuk a témában

A program része lett volna a Fekete-tenger melletti Mikolajiv közelében lévő vízerőmű felkeresése is, amely azonban meghiúsult; a Baerbockot szállító páncélozott konvoj felett orosz kémdrónt észleltek – ezek feltűnését általában légi támadás követi. A front közelsége miatt – mindössze ötven kilométer – túl nagy volt a veszély; ahogy a német külügyminisztérium szóvivője kommentálta: 

a vízmű látogatását biztonsági okokból le kellett mondani”.

Amikor a drónt észlelték, Baerbock éppen egy olyan üzemet keresett volna fel, ahol sós vízből állítanak elő ivóvizet. „Az oroszok folyamatosan célba veszik a polgári infrastruktúrát, hogy elviselhetetlenné tegyék az ukránok életét” – írja a Bild.

Ahogyan azt is, hogy az egyelőre nem világos, milyen típusú drónt küldtek „a miniszter utáni kémkedésre”. Az azonban köztudott, hogy az oroszok gyakran használnak Orlan–10-es pilóta nélküli légi járműveket kémkedési feladatokra Ukrajna hátországában. E drónok hatótávolsága körülbelül 500 kilométer.

Nyitókép: Ukrajna, Odessza, 2024. február 24. Annalena Baerbock német külügyminiszter 100 millió eurós humanitárius segélyt jelentett be Ukrajnának. A német külügyminiszter kollégájával, Dmitro Kulebával együtt meglátogatta az odesszai Transzformációs székesegyházat. (Kay Nietfeld/dpa Picture-Alliance via AFP)

Összesen 113 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Shanya
2024. február 26. 09:05
Szerintem az a drón, csak a fejekben létezett...de legalább a drága Annalena elmondhatja azaz kampányolhat majd otthon, hogy mennyire szükség van drónelhárító technikára ukrajnának...
Bal100
2024. február 26. 07:39
Két halálmadár----
Phm045
2024. február 26. 07:36
Igen. Én meg Shiva vagyok, az eget fődet is baszó indiai főisten.................
europész
2024. február 26. 07:03
Hol a hires ukran legvedelem akik harminc orosz dronbol negyvenet mindig lelonek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!