Fontos következtetésre jutottak az olaszok Ilaria Salis ügyében

2024. február 14. 12:08

A Forza Italia tagja kimondta: nem ítélkezhetnek a magyarországi börtönkörülményekről, amíg náluk sincs minden rendben, éppen ezért javaslatcsomagot nyújtott be a megoldás érdekében.

2024. február 14. 12:08
null

Raffaele Nevi, a Forza Italia tagja javaslatcsomagot nyújtott be a börtönök túlzsúfoltságának problémájának megoldására – írja az Il Giornale, amely megjegyzi, a közvéleményre az elmúlt hetekben rányomta a bélyegét a Magyarországon zajló, Ilaria Salis szélsőbaloldali aktivistát érintő esemény.

A brutális támadásban résztvevő olasz antifasiszta a magyarországi börtönkörülmények miatt panaszkodott, ami kisebb diplomáciai bonyodalmat okozott a két ország között, ám ezt azóta sikerült tisztázni.

A külügyminiszter jól mondta: nem ítélkezhetünk mások börtönkörülményeiről, ha az olaszországiak is határesetnek számítanak

– jelentette ki Nevi.

Ilaria Salis egyébként „hajlandó megfontolni", hogy elhagyja a börtönt és Olaszország helyett Magyarországon várja az ítélethirdetést házi őrizetben.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Nyitókép: TV2, képernyőmentés

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bendzsó Boy
2024. február 20. 10:42
Ha olyan szar lenne neki, akkor nem vigyorogna ez az olasz kommunista kurva! Örüljenek hogy nem törték el a kezüket amivel ütötték az ártatlan járókelőket, diktatúrában kezüket lábukat eltörve kihajították volna őket a határon, hogy ne költsenek rájuk a közpénzt!
italosiparos
2024. február 14. 17:15
Lassan eljutunk majd oda,hogy a börtön luxushotel lesz bűnözőknek?
Akitlosz
2024. február 14. 15:52
A politikusok nem szeretnek a börtönökbe beruházni, mert az a mániájuk, hogy az népszerűtlen intézkedés.
Phm045
2024. február 14. 15:15
Nehogy kiengedjék!!!!! Egy órán belül elhagyja az országot.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!