Az antifasiszta Ilaria Salis „hajlandó" elhagyni a magyar börtönt

2024. február 13. 10:56

Lemondott az olaszországi házi őrizetről és már a magyarországival is beérné a szélsőbaloldali aktivista, aki megdöbbentő kegyetlenséggel támadt áldozataira.

2024. február 13. 10:56
null

Ilaria Salis „hajlandó megfontolni", hogy elhagyja a börtönt és Olaszország helyett Magyarországon várja az ítélethirdetést házi őrizetben – írja a Corriere delle Sera.

„Fáradt vagyok" – panaszkodott az olasz antifasiszta, aki megdöbbentő kegyetlenséggel támadta meg társaival magyar áldozatait.

Korábban felvetődött, hogy Salis hazájában kerüljön házi őrizetbe, ám ezt még ügyvédje, Magyar György sem támogatta. A Corriere most idézi Kovács Ádám Zoltán római nagykövetet, aki leszögezte,

a magyar igazságszolgáltatás eltorzított ábrázolást kapott, a szerkesztői kommentárokat kizárólag politikai és ideológiai megfontolások vezérlik, amelyek az olasz-magyar kapcsolatokat rossz színben tüntetik fel.

Hozzátette, a Salis ellen felhozott vádak nagyon súlyos bűncselekmények, amelyeknek kizárólagos célja, hogy aláássák a demokrácia alapelveit. A nagykövet meggyőződése, hogy a Magyarország és Olaszország között fennálló történelmi barátság szilárd marad.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Nyitókép: TV2, képernyőmentés

Összesen 138 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vladiszláb
2024. február 14. 22:47
Egy elkapott, hidegvérű terroristának, mindenből a hivatalos minimum jár. Jóindulatból és tömlöcből is.
romolo
2024. február 14. 17:07
Igazán megható az engedékenysége, de előtte szerintem neki néhány évet le kell húznia egy fegyintézetben. Az egyetlen kedvezmény amit kaphat az egy ingyenes nyelvtanfolyam a cellatársaktól, ha sikerül megkedveltetni magát velük. Ha nem, akkor csak a kevéssé barátságos kötőszavakig juthat el.
optimiska-2
2024. február 14. 07:58
Ha kiengedik, fákat láthat, így felébrednek gyilkos antifa hajlamai. A legjobb hely neki a magyar börtön legmélye mindörökké.
nempolitizalok-0
2024. február 13. 16:43 Szerkesztve
Mi van???? Lediktálja a bírónak az ítéletet?? Be kell baszni a cigányszekcióba, nehogy már szállodai körülmények. TV.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!