Csípősen reagáltak Amerikából Tusk kirohanására

2024. február 13. 07:56

A floridai szenátor szerint Donald Tusk úgy osztja az észt, hogy közben a politikai ellenfeleit börtönbe záratja odahaza.

2024. február 13. 07:56
null

A Magyar Nemzet arról ír, hogy James David Vance ohiói republikánus szenátor élesen válaszolt Donald Tusk lengyel kormányfő bírálatára, miszerint az amerikai republikánus törvényhozók nem hajlandók jóváhagyni az ukrajnai segélyezést, csak miután Joe Biden érdemben tett valamit a migrációs krízis enyhítéséért.

„Donald Tusknak mérsékelnie kellene a saját autoriter impulzusait”,

 írja közösségi oldalán a szenátor.  Vance megjegyezte: Tusk úgy osztja az észt, hogy közben otthon a politikai ellenfeleit börtönbe záratja.

De mások is kőkeményen reagáltak.

„Tisztelt miniszterelnök úr, 

elkezdhetjük önnek küldeni azt a 300 ezer migránst, akik havonta illegálisan lépnek be Amerikába?

 Valóban segítene megbirkózni országunk inváziójával, és nagyban hozzájárulna ahhoz, hogy elfogadjuk a segélyekről szóló törvényjavaslatot, amelyet jóvá akarunk hagyni”

– reagált Donald Tuskra Marco Rubio floridai szenátor. Rubio a Lengyel Sajtóügynökségnek is nyilatkozott: „Az üzenetem Lengyelországnak: ha nyolcmillió illegális bevándorló inváziójának áldozatai lennének, akkor megértenék, hogy inkább ezzel kellene foglalkozniuk, mint Ukrajnával.”

Nile Gardiner brit külpolitikai szakértő ezt írta a közösségi oldalán: 

Tusk, aki felelős az ellenzéki képviselők bebörtönzéséért és a közmédia megfojtásáért, másokat akar tanítani a demokráciáról.

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitóképen: Donald Tusk (MTI/PAP/Adam Warzawa)

 

Összesen 163 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KBA98
2024. február 13. 17:40
Egy lengyel hazaáruló!
Reszelő Aladár
2024. február 13. 17:31
Tusk megkapta a szabadkártyát, jelenleg a demokráciát állítja helyre. Megengedték neki, hogy az általa illegitimnek tartott törvényeket ne tartsa be, mivel szerinte illegitim módon hozták őket. A következő nagy húzása az ukrán menekültek deportálása lesz, amihez ugyanazok fognak tapsikolni, akik szerint mi vagyunk az utolsó szemétládák, mert a bangladesi szegénység elől ideáig elsétálóknak jogai vannak.
Cyklon
2024. február 13. 11:50
Meddig tűri még egy keresztény nemzet ennek a kapcabetyárnak az aljas viselkedését?
pipa89
2024. február 13. 10:54
Talált. Süllyed.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!