Ciolacu berúgta az öreg kampánymotort: elég a székely autonómiás ostobaságokból!

2024. február 26. 13:51

Na és Ciolacu mester szerint mi a normális viselkedés?

2024. február 26. 13:51
null
Jean St'Ay
Főtér

Marcel Ciolacu peszedista politikus, aki történetesen Románia miniszterelnöke is, elindult kampányolni. Tudják, szuperválasztási év van, ilyyenkor szeretni kell a választópolgárokat. Na és például Hargita megyében vajon hogy lehet szeretni a feltehetően a PSD-re szavazókat? Hát úgy, hogy a kedves politikus jól belerúg a székelyekbe. Tényleg semmi konstruktívabbat nem tudnak kitalálni a román politikusok? Úgy tűnik, nem.

Ciolacu mester tehát elment Hargita megyébe, konkrétan Maroshévízre, és beszélt a potenciális PSD-szavazókhoz. Úgy kezdte, hogy egy normális országban (Románia, mint normális ország, aha, haha) normálisan kell viselkedni. Na és Ciolacu mester szerint mi a normális viselkedés? Hát az, hogy hagyjuk már a székely autonómiás ostobaságokat!

Székely autonómia sose volt és sose lesz.

Ma már vegyes házasságok vannak. Együtt járnak iskolába a román és a magyar gyerekek. (Ó, meg kell a szívnek hasadni a meghatottságtól!) Romániában élünk, ők is (mármint a székelyek) románok. (Itt a szombati ügyeletesnek hirtelen olyan szavak jutottak eszébe, amelyek nem tűrik a monitorfestéket. Román vagy te, Marcel polgártárs, én nem, ennyit azért megenged magának.)

Aztán arról is beszélt ez a Ciolacu, hogy ő is találkozott olyan bolti eladóval Maroshévízen, aki nem tudott románul. És ez milyen rossz dolog. Mert aki Romániában nem tud románul, az megreked a fejlődésben. Nos, itt van valami igazsága ennek a Ciolacunak. Mert a román nyelvismeret határozottan hasznos. Viszont nyilván semmi köze az identitáshoz. Nem azért kell tudni románul, mert Románia egy független és oszthatatlan egy igaz nemzetállam, ahol más nemzetiségű románok is élnek, hanem azért, mert a román nyelvtudás hasznos a románokkal való kommunikáció során.”

***

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: NIKOLAY DOYCHINOV / AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Egyszeriember
2024. február 26. 18:11
Romániában (Vagy Kleptomániában? Mindig keverem ezeket a mániákat.) még mindig jól fizet a magyargyűlölet.
Reszelő Aladár
2024. február 26. 16:07
Betartott román ígéretek. Ez még a humoros német vicceknél is rövidebb könyv.
grrrgo
2024. február 26. 16:01
Most egy jó kis székely káromkodást kellene ide írnom, de nem jut semmi az eszembe, ezért csak annyit írok ide: A jó, román kurva anyádat, te szőröstalpú faszjankó! Ne a parlamentbe, hanem a sittre kerüljél be az apáddal együtt, akit nem ismertél!
packó_
2024. február 26. 15:52
Szántai uram ismét nagyon jót írt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!