Brüsszel: még négy év háború

2024. február 02. 06:02

Magyarország a háború és a béke kérdésében is vonzó alternatívát kínál az unión belül. Ezért támadják ilyen elkeseredetten.

2024. február 02. 06:02
Rishi Sunak Attends The G7 Summit In Hiroshima
Kiszelly Zoltán
Kiszelly Zoltán
Mozgástér

„Brüsszel és a globalista kormányok saját polgáraik jólétének rovására támogatják a háborút, amit egy tüntető belga gazda traktorjára kitett tábla így foglal össze: »Jólétet és prosperitást ígértetek, háborút és recessziót kaptunk helyette!«. Miközben számolatlanul megy a pénz Ukrajnába, addig a globalisták saját polgáraikon és országaikon spórolnak. Az elégedetlenséget látva már kevés a »jobboldal áttörésével« és ennek következtében az »EU szétesésével« riogatni. Az elszegényedő nyugatiakat a »demokrácia és autokrácia élet-halál harca« sem hozza már annyira lázba, mivel rájöttek, hogy miközben ezen aggódnak, megszorítás megszorítást követ. Ahogy egyre kevesebb a vesztenivalójuk, úgy tüntetnek egyre többen Európa-szerte a globalista szivárványkoalíciók megszorító és háborús politikája ellen.

Ebben a környezetben vetik egyre többen fel azt, hogy a tagországok helyett inkább az EU finanszírozza a háborút. Persze vannak olyan kivételek, mint a NATO főtitkári ambíciókat dédelgető észt miniszterelnök, aki a Ramstein-koalíció tagországait egy 0,25 százalékos GDP-arányos évenkénti háborús járulék fizetésére szólítja fel, vagy az újjáépítési (RFF) hitel mintájára többszáz milliárd eurós uniós hadikölcsön felvételét sürgeti. Scholz német kancellár a kötelező betelepítési kvótánál már »bevált« receptet követi, amikor a többi tagországot is nagyobb Ukrajna-támogatásra sarkallja: Nem akar érdemben változtatni, csupán azt bábozza el a németeknek, hogy a többi – egyébként vonakodó – tagországot is jobban bevonná a felelősségbe.

A többség azonban uniós szintre tolná a háború finanszírozását, az kevéssé feltűnő a saját költségvetésben, és tényleg csak a következő generáció fogja a most felvett hiteleket visszafizetni. Alternatívaként jöhet egy olyan csodabankár, aki szerint »ez nem adósság, ezek csak számok«, így az adósság ütemezetten elinflálható.

A most elfogadásra váró ukrán hadikölcsön nemcsak a lopakodó föderalizáció egy eszköze, hanem egy precedens is.

 Azt mindenki tudja, hogy az 50 + 20 milliárd euró nem lesz elég négy évre, így nemsokára újabb hiteleket kell felvenni.

Brüsszel azért ragaszkodik foggal-körömmel A-tervként az uniós hitelhez, mert az gyorsabban kivitelezhető és kevesebb ellenállásba ütközik, mintha mind a 26 tagállam fővárosában szavazni kéne róla. Ezt a tervet akasztja meg a békepárti magyar álláspont, amely ellen minden fenyegetést bevetnek. A globalista elit bármi áron hadiösvényre akarja küldeni Európát, háborús pszichózissal akarják a tagországokat militarizálni és ahogyan a német védelmi miniszter mondta, (Németországot) öt éven belül »háborúra alkalmassá« tenni.

Magyarország ezt az ördögi kört nem tudja egyedül megállítani. A hadikölcsön  egyhangúságot követelő évenkénti meghosszabbításával viszont lassítani lehet az eszkalációt, nyitva hagyva az ajtót a fegyverszünet és a béketárgyalások előtt. Ki tudja, lehet, hogy a szeptemberi német tartományi és osztrák parlamenti választás után a magyar mellett már több olyan kormány is lesz, amely nemcsak a folyosón, hanem már az ülésteremben is az európaiak többségének véleményét, a békevágyat képviseli.”

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Stefan Rousseau – Pool/Getty Images

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
2024. február 02. 12:00 Szerkesztve
Az nem érdekli Bident, Ursulát és Zekenszkijt, hogy az ukrán férfiak nem akarnak háborúzni, ezért nem találnak közel 3,5 millió hadköteles férfit, akik elbújtak valahova, nem tanulnak, nem dolgoznak, nem használják a bankkártyájukat. Egyre inkább úgy tűnik, hogy a háborút nem a politikusok, hanem az ukrán polgárok tudják megállítani.
Akitlosz
2024. február 02. 10:37
Mert mit kínál Magyarország? Nem létezik semmiféle nagy magyar béketerv.
letsgobrandon-2
2024. február 02. 09:21
harcoljanak csak az utolsó ukránig... hajrá!
billysparks
2024. február 02. 07:44
Mit keres a képen a paki?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!