Az osztrák EP-képviselő szerint az a demokrácia, ha a liberálisok nyernek

2024. február 19. 10:29

Othmar Karas szerint Európa jövőjéről döntenek az európai parlamenti választások, és azt állítja, Orbán Viktor megkérdőjelezi az Uniót.

2024. február 19. 10:29
Joint briefing of delegation chairs of parliamentary committees on European affairs of EU member states in Kyiv

Az európai parlamenti választások arról döntenek, hogy a liberális demokrácia vagy a tekintélyelvű nacionalizmus alakítja majd Európa jövőjét – jelentette ki a Der Standardnak adott interjújában Othmar Karas (ÖVP) osztrák EP-képviselő.

A politikus szerint nem Orbán Viktor az egyetlen, aki megkérdőjelezi az Európai Uniót, ez Donald Trumptól kezdve Recep Tayyip Erdoganon át Vlagyimir Putyinig így van, amit Németországban az AfD, Ausztriában pedig az FPÖ is követ.

Karas hangsúlyozta, ez a demokrácia túléléséről szóló vitához vezet.

Nem ő az első, aki megpróbálja háttérbe szorítani a választók lehetséges akaratát: Manfred Weber, az Európai Néppárt vezetője azt mondta, „nem hagyják", hogy az „ő Európájukat" elpusztítsák a „szélsőségesek". Hangsúlyozta, aki velük akar beszélni, annak ukrán-, Európa- és jogállamiság-pártinak kell lennie.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Nyitókép: AFP/Yevhen Kotenko

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lacika-985
2024. február 20. 06:49
A lónak a faszát - nektek - mocskos bolsevik -komcsi génhibás banda .. Tudjátok hogy nektek annyi és mindenáron meg akarjátok tartani kényelmes jól jövedelmező pozicióitokat .. Ennek vége lesz nemsokára - lógni fogtok , szépen átfúj majd a gyenge szellő a retkes talpatok alatt .
Felvidéki MAGYAR
2024. február 19. 20:14
Az anyád πcsáját, Karas!
szarvas-2
2024. február 19. 17:21
Nicsak. Még 1 "Paul Lendvai". Valszeg fajilag is. :)
auditorium
2024. február 19. 13:23
Ez a jobbközépnek tartott ÖVP-tag Kárász felesége a néhai Kurt Waldheim lánya. Jó helyre tette le magát. Néztem az általa beszélt nyelveket a németen és feltehetőleg az angolon kivül, DE nincs a neten. Ui. az elárulná igaz anyanyelvét. Lehet, h. magyar v. esetleg orosz ?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!