A Lufthansa törölte az összes szerdai budapesti járatát

2024. február 06. 18:31

Sztrájkot hirdetett a Verdi szakszervezet a Lufthansa földi kiszolgálását végzők körében.

2024. február 06. 18:31

Figyelmeztető sztrájkot hirdetett a Verdi szakszervezet a Lufthansa földi kiszolgálását végzők körében – írta meg az Index. A portál szerint a munkabeszüntetés miatt február 7-én és 8-án a német légitársaság járatainak csak 10-20 százaléka közlekedik, a sztrájk a budapesti járatokat is érinti, így azokat mind törölte is a légitársaság az érintett időpontokban. A sztrájk keretein belül szerdán hajnali 4-től csütörtök reggel 7 óra 10 percig Frankfurt, München, Hamburg, Berlin és Düsseldorf repülőterein a földi kiszolgálók nem veszik fel a munkát a Lufthansánál – olvasható az airportal.hu tájékoztatásában.

Az érintett utasokat e-mailben vagy a mobilapplikációban értesítette a légitársaság, amely ingyenes átfoglalást tesz lehetővé, valamint a belföldi járatok esetében vonatjegyre beváltható utalványt ajánl. A törölt járatok utasait arra kéri a cég, hogy ne menjenek ki a repülőterekre, 

a sztrájk miatt az ügyfélszolgálati pultokban sem lesznek dolgozók.

A munkabeszüntetés hátterében a Lufthansa, a Lufthansa Technik, a Lufthansa Cargo, a Lufthansa Technik Logistik Services, a Lufthansa Engineering and Operational Services és a csoport más vállalatainál dolgozó mintegy 25 000 földi alkalmazottat érintő kollektív tárgyalások állnak. Az eddigi fordulók során – a szakszervezet közlése szerint – a munkáltató nem tett elfogadható ajánlatot. A következő tárgyalás február 12-én lesz.

Nyitókép: Nicolas Economou

 

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
2024. február 07. 00:48 Szerkesztve
Én is ezek (és a többi) után már csak LUFI-nak fogom hívni őket. Pukkadjanak meg.
Teréz A Piréz
2024. február 06. 22:16
Még mielőtt valaki összefüggésbe hozná a Nagy Gazdatüntetésekkel, a Lufi évente sportból sztrájkol, ahogy az összes többi nagy európai légitársaság is. Számtalan ilyen akciójuk miatt szívtam a madzag rosszabbik végén a Ferihegyen, két évtizeden keresztül.
Tapeino
2024. február 06. 19:48
A Nagy Német Kalifátus éppen összeomlik! Hoppá! Ezt láttátok jönni??? LOL!!
lististerc
2024. február 06. 19:26 Szerkesztve
Klassz. Ezek amúgy felhordó repülőjáratok a tengerentúli nagygépekre. Nem áll szándékomban sem a riói karneválra, sem az USA területére menni, de akik erre befizettek, joggal anyáznak. (Marad a LOT, amíg lengyel gépeken megtűrik a magyarokat)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!