Zelenszkij: Nem gyakorolnak nyomást Ukrajnára a szövetségesek

2024. január 10. 17:53

Az olasz védelmi miniszter ugyanakkor már arról beszél, hogy „eljött annak az ideje, hogy a diplomácia kikövezze a béke útját”.

2024. január 10. 17:53

Ahogy arról a Mandiner is beszámolt, Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szerdán Vilniusban megkezdte az Ukrajnával szoros szövetségben álló balti országokba szervezett, előre be nem jelentett körútját.

A régióban tett látogatása során az ukrán elnök arra összpontosít, hogy a nyugati szövetségesek háborús fáradtsággal kapcsolatos aggályait csitítsa, és további pénzügyi, illetve katonai segítséget szerezzen.

A Reuters arról számolt be, hogy Zelenszkij Gitanas Nauseda, a litván elnökke folytatott egyeztetését követően kijelentette,

 Kijevre nem nehezedik nyomás a szövetségesek részéről, 

annak kapcsán, hogy hagyjon fel az Oroszország elleni harccal.

„A médiában különböző felvetések hangzanak el, mindet elolvastam” – mondta az ukrán elnök a Nausedával közös sajtótájékoztatón. Majd azzal folytatta, „úgy gondolom, hogy partnereink hivatalosan még nem állnak készen arra, hogy ilyen jelzéseket adjanak nekünk. Legalábbis személyesen még nem hallottam tőlük ezt" – hangsúlyozta Volodimir Zelenszkij.

„Itt az ideje, hogy a diplomácia kikövezze a béke útját”

A lap ugyanakkor idézte az olasz védelmi minisztert, aki arról beszélt nemsokkal a litván egyeztetések előtt Rómában, hogy

 eljött annak az ideje, hogy a diplomácia kikövezze a béke útját”.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: PETRAS MALUKAS / AFP

 

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
2024. január 11. 01:05 Szerkesztve
Van egyáltalán valaki, aki elhiszi, amit zselé mond?? Az egy dolog, hogy bólogatnak, hisz aki csak kicsit is kilóg, mehet tökig sárba fagyva szétrepeszelődni.... de van még olyan hülye, aki tényleg hisz ennek??
pesszimista
2024. január 10. 20:32
Bizony így van , neki csak hihetünk, olyan önzetlenek. cserébe csak a javainkat elsősorban a termőföldünket adjuk nekik.
Dunhill67
2024. január 10. 20:00
nem..áh...max. nem kapsz lófaszt...sem:)
5m007h 0p3ra70r
2024. január 10. 19:58
>>>5m007h 0p3ra70r 2024. január 10. 18:59 a kijevi zsidó származású Blinken javaslatára<<< >>>zsocc445m007h 0p3ra70r 2024. január 10. 19:14 Csak annyi a baj, hogy Blinken félig magyar származású. De a többi stimmel.<<< Az anyja nagyszülei a Frehm ágon csehszlovákiából származnak, Gottsegen ágról van magyar vonatkozás. A Gottsegenek közül a dédapja volt magyar. Azaz 2^5-en, tehát nem félig, hanem 1/32 részben magyar. https://ukrainianjewishencounter.org/en/yiddish-and-the-ukrainian-jewish-roots-of-the-new-u-s-secretary-of-state/ Apai ágon viszont masszívan zsidók, a dédapja ukrán haszid.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!