Zelenszkij feleségének a magyar vétóról a csernobili atomkatasztrófa jutott eszébe

2024. január 18. 12:05

Olena Zelenszka szerint Ukrajna sikeresen tartja vissza a világ egyik leghatalmasabb diktátorának hadseregét, ám ha elbukik, az a csernobili sugárzáshoz hasonlóan mindenkit elér Európában.

2024. január 18. 12:05
null

„Az orosz invázió olyan, mint a sugárzás, messze túlterjed Ukrajnán, ha most nem fékezzük meg" – jelentette ki Volodimir Zelenszkij ukrán elnök felesége, Olena Zelenszka a Corriere della Serának adott interjújában.

Az olasz lap újságírója felvetette, hogy a magyar vétó akadályozhatja az Európai Unió Ukrajnának szánt segélycsomagját, amire Zelenszka azt mondta, a csernobili atomerőmű katasztrófája után a nemzetközi közösség több mint másfél milliárd eurót különített el az erőművek biztonságosabbá tételére, mert nyilvánvaló volt, hogy bár Csernobil ukrán területen található, a sugárzás Európában mindenkit elér.

Szeretni fogunk egy diktátorok által uralt világot? Kétlem. Most Ukrajna sikeresen vissza tudja tartani a világ egyik leghatalmasabb diktátorának hadseregét, de ezt más demokráciákkal együtt kell megtennie

mondta Zelenszkij felesége, aki úgy véli, ahogy a civilizált és demokratikus világot az ukránok bátorsága ihlette, a diktatúrák szerte a világon Oroszországot tekintik referenciapontnak.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Nyitókép: MTI/EPA/Saul Loeb

Összesen 120 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Krupp Skya
2024. január 19. 06:16 Szerkesztve
Van egy olyan főváros, hogy Tbilisz. Kijevre jobban illene az ukránok által Európában széthurcolt nemibetegségek után ha Szifilisz lenne a város neve. Szláva ukráni Szifilisz!
Sulammit
2024. január 18. 23:27 Szerkesztve
Az ukrán férfiak fiúk az életüket adják, miközben neked külön stylistod, sőt egy egész csapatod van aki öltöztet, az US-ban nemrég dollármilliókba kerülő ékszerekről nem is beszélve. Nekem ez jut az eszembe rólad.
Málaga21
2024. január 18. 21:14
Lefordítom: Adjatok pénzt shoppingolni.
Uztu
2024. január 18. 21:04
He? Hohol okozta a vétót is?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!