Zelenszkij: Putyin egy állat, és megeszi a NATO-t vacsorára

2024. január 02. 08:30

Az ukrán elnök dühös, csapongó újévi interjút adott az Economistnak. Szerinte az, hogy Putyin győzött, csupán csak egy érzés.

2024. január 02. 08:30

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök arról beszélt az Economistnak, hogy 

dühös a szövetségesei megingásai miatt és hogy a honfitársai magára hagyták az országot. 

Szerinte a világ már nem fordít akkora figyelmet Ukrajnára, a lap szerint viszont Zelenszkij már nem irányítja a narratívát úgy, ahogy korábban: egy idegesebb Zelenszkijt láthatunk, írják.

Zelenszkij úgy véli, a Nyugat elvesztette a sürgető érzést, az ukránok elveszítették az egzisztenciális fenyegetettség érzését, ám ő most mindkettőt feléleszti. Hozzáteszi: „Nem úgy sikerült 2023, mint ahogy a világ szerette volna. Talán nem minden olyan gyorsan történt, ahogyan azt elképzelték, de 

az a gondolat, hogy Putyin győzött, nem több, mint egy érzés”.

Szerinte Oroszországnak 2025-ig több mint 500 000 halottja és sebesültje lesz.

Zelenszkij ledarálta a szokásosat: „Ha pénzt adnak nekünk vagy fegyvert adnak nekünk, azzal saját magukat támogatják. A saját gyerekeiket mentik, nem a mieinket...

ha Oroszországnak megengedik, hogy elvegye az ukrán gyerekeket, más gyerekeket is el fognak venni”.

Szerinte ha Ukrajna veszít, Putyin közelebb hozza háborúit a Nyugathoz: „Putyin úgy érzi a gyengeséget, mint egy állat, mert ő egy állat, aki érzi a vért, érzi az erejét. Megeszi vacsorára az EU-t, a NATO-t, a szabadságot és demokráciát”.

Az összes panelt felmondta újra: az ukrán siker gyorsasága attól függ, hogy milyen katonai segítséget kapnak a nyugati partnerektől. Az elnök leszögezte, hogy 

a felmérések szerint a mozgósítási korhatár csökkentése a jelenlegi 27 évről nem népszerű, ám ő ragaszkodik ahhoz, hogy nincs más alternatíva: 

Ez mindannyiunkról szól. Minden erőfeszítés mozgósításáról van szó. Ez az egyetlen módja annak, hogy megvédjük az államunkat és visszaszerezzük a földünket”.

Nyitókép: Youtube


 

 

Összesen 203 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
valaki82
2024. január 03. 06:42
Na ebben az egyben igaza lesz Zelenszkijnek...bár ne lenne, mert a béke kötést kellene szorgalmazni de Amerika és Európa háborút akar. Hát meg is fogják kapni ez 100%...
B_kanya
2024. január 02. 23:05
de France 2024. január 02. 18:27 "Ha ez a háború egy teszt emberségből, humanitásából, Úgy erkölcsileg, mint morálisan?
B_kanya
2024. január 02. 23:03
de France 2024. január 02. 18:27 "Ha ez a háború egy teszt emberségből, humanitásából, józan észből" Akkor fuckrajnak megbukott, mikor 200e orosz katona és az EBESZ orra előtt nekiállt ágyúzni a Donbaszt. Na, slave banderisztán.
alenka
2024. január 02. 22:00
Putin vacsorája a NATO, drogos stöpszli náci Koboldé a kokain....kinek jobb az étvágya, ki lakik jól????
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!