Zelenszkij: „A nyugat gyengesége, hogy nem elég hatékonyak a szankciók”

2024. január 19. 20:01

Az ukrán elnök szerint a szankciók szigorú betartásával rá lehetett volna kényszeríteni Putyint bizonyos engedményekre a béke érdekében.

2024. január 19. 20:01
null

Erős kritikát fogalmazott meg a nyugati szövetségeseivel szemben a davosi Világgazdasági Fórumon felszólaló Volodimir Zelenszkij. Az ukrán elnök szerint a nyugat gyengesége főként abban rejlik, hogy az Oroszországot sújtó szankciók nem elég hatékonyak – írta meg az Euronews.

A davosi Világgazdasági Fórumon elmondott beszédében az ukrán elnök kifejezte aggodalmát az Oroszország elleni szankciók hatékonyságával kapcsolatban. Zelenszkij hangsúlyozta, hogy csak a szankciók szigorú betartásával lehetne Putyint engedményekre kényszeríteni. Álláspontja szerint nélkülük nem lehet elérni a béke megteremtését.

A beszéd során Zelenszkij elismerően szólt a szankciók fontosságáról, ugyanakkor rámutatott, 

hogy jelenlegi intézkedések nem gátolják az orosz rakétagyártást, mivel az ország továbbra is nyugati alkatrészeket használ a gyártáshoz.

Az elnök emellett kiemelte a globális szankciók szükségességét az orosz nukleáris ipar ellen is, mivel Putyin által végrehajtott cselekedetek, például egy atomerőmű túszul ejtése szerinte terrorcselekménynek minősül.

Elmulasztott lehetőség

Az ukrán elnök szerint a szankciók szigorú betartásával rá lehetett volna kényszeríteni Putyint bizonyos engedményekre a béke érdekében.

A szankciók teljes ereje engedményekre kényszeríthette volna Putyint. Mivel nem eszkaláltuk a helyzetet, idő veszett el, és sokan a legtapasztaltabb harcosaink közül, akik 2014 óta harcoltak, életüket vesztették. Elveszett néhány lehetőség

– mondta a beszédében Zelenszikij.

***

Kapcsolódó vélemény

undefined

Pilhál György

Magyar Nemzet

Idézőjel

A riporter helyében én azt is megkérdeztem volna Olena asszonytól, hogy mennyi pénzt költ ékszerekre a különféle luxusboltokban.

Nyitókép: Fabrice COFFRINI / AFP

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 121 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KBA98
2024. január 20. 13:43
Csak egy golyó kéne!
drkaca
2024. január 20. 12:43
a nyugat szégyene, hogy fegyverekkel tömnek
B_kanya
2024. január 20. 10:21
"trash5 2024. január 20. 00:43 "2014-es szanciókról és békéről beszélt Zelenszkij, gyökér. Zelenszkijt azzal választották meg, hogy megpróbál kiegyezni Putinnal. Az még akkor volt, mielőtt Putin barátotok megszállta volna Ukrajnát 2022-ben." Aztán négy benga szláv náci körbeállta egy lövészárokban Zolote mellett, mikor zeléke ki akarta vonni a fegyverzetet Donyeck mellől, ott vergődött a 150 centijével, hogy "42 éves vagyok, vesztesnek nézek ki?!" És hát mondták neki, hogy 150 centis kazár komikusnak néz ki, itt a lövészárokban 380 kiló szláv között ő bizony vesztes. Azt azért ne feledd el - ahogy az EBESZ jelentést, amiről HAZUDOZTÁL - hogy porky és mürkül, meg a holland csigazabáló ellett zseléke is BÜSZKÉN nyilatkozott, hogy a minszki megállapodásokat NEM IS AKARTA betartani. Na, slave banderisztán, majd jön steinirszkij az Állatkert felől...
Ullyses
2024. január 20. 09:40
Hmmm...ukrajna gyengesége meg Zelenszkij, csak ahol kéne ott nem veszik észre !
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!