Világos stratégia a háború megnyerésére egyik oldalon sincs

2024. január 22. 20:33

Oroszország most bizakodó: a szankciók nem váltak be.

2024. január 22. 20:33
null
Bendarzsevszkij Anton
Bendarzsevszkij Anton
Facebook

„1. Semmit nem tudunk arról, mit tenne a Trump, azon túl, hogy állítása szerint »24 óra alatt megoldaná a háborút«. Ugyanakkor tudjuk, hogy Trump volt az, aki először adott támadó fegyvereket Ukrajnának 2017-ben, és ugyancsak ő volt az, aki erőltette 6-7 évvel ezelőtt a NATO tagországok általi felfegyverzését és a védelmi kiadások emelését. Ha ez akkor megtörtént volna, akkor ma Ukrajna számára is lett volna mit adni, nem félig üres ígéreteket. Ez az, amit tudunk, a többi csak politikai hisztéria és kampány.

2. Az amerikai geopolitikai érdek azonos, függetlenül attól, hogy republikánus vagy demokrata elnök van az ország élén. A geopolitikai érdek pedig a II. világháború után kialakult területi status quo megőrzését, az amerikai dominancia megmaradását, valamint az amerikai szövetségesek és partnerek védelmét helyezi a középpontba.

3. Világos stratégia a háború megnyerésére egyik oldalon sincs. Oroszország most bizakodó: a szankciók nem váltak be, az ukrán ellentámadás nem hozott eredményt, a Nyugat megosztottnak tűnik. Ezek miatt azt gondolják, hogy az idő nekik dolgozik.

4. Ugyanakkor Ukrajna számára sem fordult a helyzet negatív irányba: megállították az orosz támadást, ellentámadásba lendültek, a területeik egy részét visszafoglalták. Az ukrán katonai összeomlás nem történt meg, pont ellenkezőleg, stabilizálták a front teljes vonalát, és egy stabil légvédelmi rendszert építettek ki, amely a hátország ellen irányuló orosz rakéták túlnyomó részét elfogja. Közben pedig elindult a védelmi ipar helyreállítása Ukrajna területén. Ők is abban bíznak, hogy az idő fogja megoldani a háborút.

Az időfaktor akkor alakulhat alapvetően az orosz számítások szerint, ha a Nyugat valóban befejezi Ukrajna támogatását.”

Nyitókép: Roman PILIPEY / AFP

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pollen
2024. január 23. 19:31
A háborúban van egy vesztes meg egy nyertes. Ez mindig így van. Világos, hogy vesztesként másként szeretnéd látni. De ezt a háború már eleve eldőlt. Arról mindig az istenek döntenek.
toro
2024. január 23. 15:56
Tóni küzdj, és bízva bízzál.... Aztán majd csak jön az utalás a számládra.
monuskaroly
2024. január 23. 13:09
Nincs már aktív korú férfi. A nők és gyerekek nagy része is már külföldön. Nincs gazdaság, nincs semmi. Mi a faszról beszélsz? Nincs stratégia? A hoholoknak tényleg nincs sem stratégiája, sem jövője!!!
Élő Éva
2024. január 23. 12:17
Arról kéne elemzés, hogy mi a magyar érdek. Szerintem főbb vonalakban: 1. Ne eszkalálódjon a konfliktus, ne váljon hazánk műveleti területté. 2. Orosz ország és a magyar határ között jó ha marad egy ütköző zóna, azaz, Ukrajna. 3. Sem életünket, sem vérünket, de pénzt sem, /az utóbbit már Mari-Terinek is megmondtuk, azóta levontuk a történelmi tanulságokat./ 4. A katasztrofális demográfiai tél miatt a fehér rassz mutató zuhanó repülésbe van, a más kultúrájú, más antropológiájú népekkel szemben abszolút kisebbségbe kerültünk. Elemi érdekünk, hogy ne haljon meg több fiatal kaukázusi. 5. Keresztényként: a pápa tegye meg a fatimai Szűz Anya kérését, és ajánlja fel Orosz országot az ő szeplőtlen szívének!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!