Uniós biztos: A Bizottság most még nem dobja le az atombombát Magyarországra

2024. január 29. 20:48

Didier Reynders szerint addig értelmetlen magasabb fokozatba kapcsolni a jogállamisági eljárást, amíg nincs konszenzus az ügyről.

2024. január 29. 20:48
REYNDERS, Didier

Az Európai Bizottság addig nem fogja a 7. cikk szerinti, úgynevezett nukleáris opciót alkalmazni Magyarországgal szemben az alapvető jogok megsértése miatt, amíg a tagállamok között nem alakul ki erős többség az ügyben – számolt be róla az Euronews.

Nem lehetséges, hogy a Bizottság a folyamat során döntést hozzon”

– mondta Didier Reynders, az Európai Bizottság igazságügyi biztosa hétfő délután.

Az Európai Parlament a hónap elején megszavazott állásfoglalásában azt követelte, hogy a 7. cikk „a második sebességbe kapcsoljon”, és állapítsa meg az alapvető jogok „súlyos és tartós megsértését” Magyarország vonatkozásában. Ehhez az új lépéshez azonban az Európai Bizottságnak vagy a tagállamok egyharmadának az írásbeli javaslatára van szükség.

„A Bizottságban jelenleg nincs olyan döntés, amely a 7. cikk szerinti következő lépést indítaná el” – mondta Reynders az európai ügyekért felelős miniszterek brüsszeli ülése után. „Ennek az oka nagyon egyszerű” – tette hozzá, ugyanis az Európai Tanácson belül hiányzik Magyarország ügyében a konszenzus.

„Nincs annál rosszabb, mint amikor valaki csak azért nyújt be egy javaslatot, hogy aztán elutasítsák”

– mondta Reynders az újságíróknak. „Ha a Tanácsban egyértelmű jelzés érkezik a lehetséges többségről vagy minősített többségről, vagy a végén, talán még nem is annyira, az egyhangúságról a döntés meghozatalához, akkor a Bizottság természetesen követni fogja a tagállamok álláspontját” – tette hozzá.

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: MTI/EPA/Ronald Wittek

Összesen 77 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
2024. január 30. 09:57 Szerkesztve
Milyen érdekes nem? Mindenki támadja ezt a magyar kis szar országot, de mégis milyen fontos hely.. Központ, a legnagyobb természetes termőföld, Kiaknázatlan kőolaj ( ha ez igaz), Izrael stabil támasza, Gyakorlatilag Europa kellős közepe ha az Orosz részt kivonjuk a látképből gyakorlatilag tényleg Europa szíve. Minden POLITIKUS EZ EUBan hálás Orbánnak mert megálljt parancsol perzse kifele egy retek stb, de ha nem lenne akkor jönne az igazi baj. Nem mernének nemet mondani semmire, Orbánnak HIVATALOSAN AZ A DOLGA még ha le szavztok is . hogy támadjon mert Mi magyarok tudják leszarjuk ki mit mond, azt is tudják hogy a retek migárnsok itt nem tudnak támadni stb mert nem jöhetnek be és ezt használjaki az EU! Ja! És persze a vizet elfelejtettem europa talán egyetlen országa ahol alapbol van ivóviz minden gépezet nélkül ami mindenhol iható
polárüveg
2024. január 30. 08:09
Ha lenne egy kis politikai vénájuk, akkor beláthatnák, hogy amikor Magyarországra ledobják az úniós "atombombát", akkor igazából az EU-ra dobják le, mert innentől a szétesés garantált. Az ugyanis nem szövetség, ahol a szövetség a saját szabályait megszegve támadja egyik tagját. Azt másképp szokták nevezni. Lehet találgatni, hogyan is! Rendszerszintű lett a rendszerromboló napi érdekkövetés a meghirdetett és elfogadott szabálykövetés helyett.
lendvaiildiko
2024. január 30. 07:26
Szabad országban szabad emberek azt teszik, amit szabad! Amúgy már nosztalgiám van a Brezsnyevi, csernomirgyini, és adropovi pangás időszaka iránt. Nem semmik voltak az elvtársak sem, de teljes kiírással (értem, hogy itt totális gazdasági megsemmisítésről beszélnek) soha sem fenyegetett sem a KGST, sem az SZKP Politikai Bizottsága sem!
angeleye
2024. január 30. 06:37
Milyen kedvesnek tetszik lenni....a napalm már nem is elég? Mindjárt atombombát? A bácsi amúgy Argentínába nyaralt gyerekkorában a nagypapinál? Onnan ez az SS tempó, ügyi?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!