Ukrajnára fordítaná a befagyasztott orosz vagyonokat az EU

2024. január 30. 10:33

Az Euractiv szerint egy ilyen lépés enyhítené a Nyugatra nehezedő nyomást.

2024. január 30. 10:33
Találkozott Volodimir Zelenszkij és Ursula von der Leyen.

Az EU tagállamai hétfőn egyhangúlag megállapodtak abban, hogy az Európában befagyasztott orosz központi banki eszközökből származó több milliárd eurós váratlan nyereséget félreteszik, majd első lépésként azt tervezik, hogy azt Ukrajna jövőbeli újjáépítésére használják fel – írja az Euractiv.

A megállapodásra mindössze három nappal a döntő csúcstalálkozó előtt került sor, amelyen az uniós vezetők megpróbálják majd legyőzni Magyarországot, és aláírni az Ukrajnának a következő négy évre szóló 50 milliárd eurós pénzügyi támogatást.

A lap kiemelte, hogy az orosz vagyon elkobzása és Ukrajnának való átadása kétségtelenül enyhítené a Nyugatra nehezedő nyomást,

hiszen már eddig is finanszírozták Ukrajnát háborús, de egyes európai tisztviselők ezt jogilag túl kockázatosnak tartják.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: UKRAINIAN PRESIDENCY / HANDOUT / ANADOLU / ANADOLU VIA AFP

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gyaloggos
2024. január 31. 14:53
NINCS ám vége annak az EINSTADOLÁSNAK ! BIZONYOS, hogy az oroszok nem hagyják majd annyiban az ügyet, és NEMZETKÖZI BÍRÓSÁGHOZ fordulnak!
machet
2024. január 30. 19:45
Az a helyzet hogy fostok ti attól de nagyon.Csak a pofátok jár.
Martell 2
2024. január 30. 17:24
Ez sima lopás, ennyit a magántulajdon szentségéről, amit annyit pofáztak 1990 után a nyugatiak.
FreeEurope
2024. január 30. 16:42
"...kétségtelenül enyhítené a Nyugatra nehezedő nyomást," Kétségtelenül. Legalábbis ahogy Móricka gondolja.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!