Már elhallgattatással fenyegeti Magyarországot Brüsszel, az EU ragaszkodik Ukrajna 50 milliárd eurós támogatásához

2024. január 26. 10:06

A Politico szerint Orbán Viktor könnyen „a béka se**e” alá kerülhet.

2024. január 26. 10:06

Döbbenetes állítást fogalmazott meg pénteki cikkében a Politico. A lap szerint Magyarország pórul fog járni, ha megakadályozza azt, hogy az európai vezetők jövő heti találkozóján jóváhagyjanak egy 50 milliárd eurós létfontosságú segélyt Ukrajna számára.

A Politico arra is felhívta a figyelmet, hogy eddig Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel évekig „lágyan és finoman” tárgyaltak,

most azonban az európai diplomaták drasztikus lépésre szánhatják el magukat, ami lépés Budapest kizárását jelentené

az uniós szavazási folyamatból. Mindezt akkor, ha a magyar miniszterelnök veszélyeztetni meri Ukrajna, mint EU tagjelölt ország biztonságát.

Amennyiben pedig élne az Európai Unió az úgynevezett 7. cikkely szerinti eljárással, akkor Orbán valóban jócskán „a béka segge alá kerülne”, mivel ez a legsúlyosabb politikai szankció egy tagországgal szemben, hiszen az uniós döntésekről való szavazati jog felfüggesztésével jár – fogalmazott a Politico. „Ha Orbán Viktor a februári csúcstalálkozón valóban ismét blokkolja a megállapodást – a költségvetésről és az Ukrajnának szánt 50 milliárd euróról –, akkor

Magyarország szavazati jogának megvonása valódi lehetőséggé válhat”

– fogalmazott egy uniós diplomata.

A Mandiner szerdán beszámolt róla, hogy az ukrán hadsereg újabb iszonyú problémájára a Politico is felhívta a figyelmet. A lap közölte, hogy

az ukrán katonák a frontvonalakon kifogyóban vannak a lőszerekből és más fegyverekből,

amelyek az orosz megszállók elleni harchoz szükségesek a Pentagon egyik tisztviselője szerint.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: MARKUS SCHREIBER / POOL AP / DPA PICTURE-ALLIANCE VIA AFP

Összesen 513 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
birono70
2024. február 01. 05:33
Nem.értem ezt a szavazati jog elvételével való fenyegetőzést. Az szavazati jog, ha csak igen-nel lehet szavazni? Fenyegetéssel, zsarolással, nyomás gyakorlással már most elvették a szavazati jogot a tagállamoktól. Nem csak tőlünk. Csak a gyávábbak megalkusznak, és csendben vannak.
Osztap_Bender
2024. január 29. 17:02 Szerkesztve
Még a gazember labanc Haynaunak és a "dicső szovjeteknek" is beletőrt a kése a magyarokba, nemhogy egy ilyen kiszikkadt vén kurva fenyegetése megfélemlítene minket. Jól jegyezzétek meg: mikor országaitokban már az állami helyett a szivárványos zászlókat lengeti majd a szél, nemzeti ünnepeitek helyett sorozatos buzi felvonulások lesznek, néger utcai zabrálásokkal váltakozva, nálunk marad a trikolor és a nemzeti ünnepek sora, mindenféle migránsoktól mentesen. Érted-e, ráncos manci? /Közben felvetődött bennem az igazi férfi kíváncsiság, vajon ott lenn, ott is ilyen ráncos és szikkadt a dolog?/
Man-diner
2024. január 29. 15:03
Ablakon kidobott pénz csak beladósít. Valaki pedig már most jót röhög a markába.
janicsar-2
2024. január 29. 08:01
Nem vagyok jogász. De én úgy gondolom, hogy hitel felvétel esetén. Akinek a jóváhagyása, aláírása nem szerepel a szerződésen, az nem tartozik semmiféle kötelezettséggel, a hitellel kapcsolatban. Ezért nem kötelezhetnek a törlesztésben történő részvételben.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!