Ukrajnában aggódnak: összefoghat a magyar és a román szélsőjobboldal

2024. január 30. 12:04

A keleti front mellett a magyar és a román szélsőjobboldal revizionista követeléseire is figyelnie kell Kijevnek, az ukrán parlament külügyi bizottságának elnöke szerint Toroczkai Lászlóék Vlagyimir Putyin kottájából játszanak.

2024. január 30. 12:04

A román AUR és a Mi Hazánk Mozgalom kész lenne kihasználni Oroszország esetleges győzelmét, és területeket szerezni Ukrajnától. Kijevnek tehát a keleti front mellett a román és a magyar szélsőjobboldal revizionista követeléseivel is szembe kell néznie – írja a Newsweek, felidézve Toroczkai László pártelnök nyilatkozatát, amiben azt állította, ha a háború következtében megszűnne Ukrajna államisága, egyetlen magyarországi pártként ők igényt tartanak Kárpátaljára.

Olekszandr Merezsko, az ukrán parlament külügyi bizottságának elnöke a portálnak azt mondta,

az egyidejű területi követelések az időzítés miatt aggasztóak Ukrajna számára, és elképzelhetőnek tartja, hogy a kijelentések összehangoltan születtek Vlagyimir Putyin orosz elnök szándékainak megfelelően.

A cikk felidézi, az AUR egyik vezetőjét, George Simiont azzal vádolja az ukrán hírszerzés, hogy kapcsolatban áll az orosz biztonsági szolgálatokkal.

Ukrajna külügyminisztere, Dmitro Kuleba legutóbbi sajtótájékoztatóján azt mondta, Vlagyimir Putyin sorsára juthat a Mi Hazánk Mozgalom pártelnöke.

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Nyitókép: AFP/Maxym Marusenko

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
letsgobrandon-2
2024. március 06. 16:34
ezt csak foshingtonban képes delirálni egy soros zsidó
mai nap
2024. január 31. 15:58
Már a címben foglalt mérlegelés is bizonyítja, Ukrajnát nem politikusok, nem Közép-kelet Erurópával ismerős emberek vezetik. Ilyen intellektussal ugyanis éppen kérdezhetnék, hogy mi lesz ha az ukrán és a magyar szélsőjobb összefog.
lajajakab11
2024. január 30. 18:08
moszkovitáknak INGYEN OROSZ RULETT TRIPLA ezüstgolyóval! Körönként prémium VODKA " KREMLIN Special Metanol " grátisz! ínyenceknek polóniumos KAVIÁR extra! Haladóknak noviCSOKI ! csak a félkegyelműek válaszoljanak!!!
Mich99
2024. január 30. 13:30
fölöslegesen aggódnak, náci a nácinak nem vájja ki a szemét!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!