Tudta, hogy ingyen is tanulhat a Harvard Egyetemen?

2024. január 03. 10:51

A legjobb kurzusok közül 35 is elérhető térítésmentesen!

2024. január 03. 10:51
Szabó Péter

Az Egyesült Államok keleti partján, Massachusetts államban, Cambridge-ben működik az USA legrégebbi felsőoktatási intézménye, a Harvard Egyetem. A kiemelkedően magas színvonaláról híres intézményt 1636. szeptember 8-án eredetileg New College néven alapították, három évvel később, 1639. március 13-án azonban átnevezték Harvard College-ra – az intézményt támogató pap, John Harvard előtt tisztelegve.

Az egyetemen olyan magyar kiválóságok is dolgoztak, mint az 1961-ben Nobel-díjjal kitüntetett biofizikus, Békésy György, vagy az ismert matematikus, Neumann János, akit tiszteletbeli doktorrá is avattak. Pont úgy, ahogy 2023. májusában Karikó Katalint. A friss Nobel-díjas, világhírű magyar biokémikus díszdoktori címet vehetett át Bostonban – többek között a hollywoodi ikon, színész-rendező Tom Hanks társaságában.

Ezt is ajánljuk a témában

A Harvard Egyetem az elmúlt évszázadok alatt a tanítás, a tanulás és a kutatás kiválóságára törekedett, számos tudományterületen fejlődtek a falai között olyan vezetők, akik világszerte emberek millióinak életébe hoztak változást. Az intézmény szakemberei úgy foglalkoznak az oktatással és a kutatással, hogy közben feszegetik az emberi tudás határait. Az egyetemnek több mint 360 ezer öregdiákja van szerte a világon, ez a szám pedig most újabb magyarokkal is bővülhet. Ráadásul bizonyos képzésekért még fizetni sem szükséges!

Ezt is ajánljuk a témában

Egyetemi hallgatók a Harvardon
Fotó: Anik Rahman/NurPhoto via AFP

A Harvard Egyetem különböző területeken 35 ingyenes online kurzust hirdetett meg, amely kiemelten hasznos tudást kínál a hallgatóknak. Az egyetemi kurzusok ingyenesen elvégezhetők, általában nem adnak bizonyítványt, de ha valaki igényli, egy csekély összegért ellenőrzött elismerést is kaphat.

Harvard Egyetem – ingyenes tanfolyamok? Lehetséges!

Az edX a világ legjobb oktatási intézményeinek online kurzusait ajánlja a diákoknak, így a Harvardon is kínál interneten végezhető tanfolyamokat – többek között a különböző programozási nyelvekről, a JavaScriptről, a Pythonról, a mesterséges intelligenciáról, a világirodalom remekeiről, a kiberbiztonságról és még sok más hasznos további témáról, például a boldogság kezeléséről is.

Az utóbbi lehet talán a leginkább újszerű a téma iránt érdeklődőknek. A boldogság kezelése „tantárgy” arra ösztönzi a hallgatókat, hogy fedezzék fel a boldogság tudományát és találják meg az igazi énjüket. A harvardi professzor, író, társadalomtudós és egykori klasszikus zenész, Arthur Brooks által vezetett kurzus bemutatja a legmodernebb felmérési eszközöket, a legjobb kutatásokat, valamint a társadalomtudomány, a pozitív pszichológia, az idegtudomány és a filozófia trendjeit, hogy segítse a tanulókat a stratégiák feloldásában, egy céltudatosabb, hosszan tartó élvezettel és elégedettséggel teli élet megteremtésére. Segít felhagyni azokkal a rossz szokásokkal, amelyek gátolnak, és kiépíteni a jó szokásokból álló rendszereket.

Ha valaki töprengett már azon, mi a boldogság, vagy egyáltalán boldogabbak leszünk-e, ha megtanuljuk, hogyan lehetünk életvidámabbak, akkor ez a kurzus neki való: bevezető az emberi jólét modern tudományába, gyakorlati példákkal. A boldogság alapvető kompetencia azok számára, akik irányítani akarják életüket – a magánéletben és munkájukban egyaránt. Az ezen a tanfolyamon elsajátított fogalmak tartós fejlődéshez és élethosszig tartó tanuláshoz vezetnek, a kurzus végére pedig a hallgatók kulcsfontosságú fogalmakat és jól működő gyakorlatokat alkalmazhatnak a napi rutinokhoz.

Most tehát úgy lehet bárki Harvard-diák, hogy mindez megterhelné a pénztárcáját. A beiratkozás után már kezdődhet is a tanulás, mindenkinek a saját tempójában.

UNITED STATES - ILLUSTRATION OF BOSTON IN THE MASSACHUSETTS
Impozáns a látvány a bostoni Harvard Bridge-ről
Fotó: Norbert Grisay/Hans Lucas via AFP

Fotó: Anik Rahman/Nurphoto via AFP

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!