Szakértő: Még számos szereplő belesodródhat Izrael háborújába

2024. január 04. 21:01

Tárik Meszár szerint vannak, akiknek az a célja, hogy destabilizálják a helyzetet.

2024. január 04. 21:01

Elsősorban a libanoni és jemeni milíciák akarják destabilizálni a Közel-Keletet – mondta Tárik Meszár, az Eurázsia Központ és a Migrációkutató Intézet vezető kutatója az InfoRádióban. Ezek a milíciák az amerikai erőket támadják például Szíriában, Észak-Irakban vagy akár Libanonban is. A húszik pedig kimondottan az Izrael felé tartó hajókat veszik célba támadásaikkal  – fejtette ki.

Emiatt az Egyesült Államok is légicsapásokat hajtott végre a térségben. Közben viszont

a béketárgyalásokat mind erőteljesebben szorgalmazza Katar és Egyiptom

– világított rá a szakértő. 

Tovább bonyolíthatja a helyzetet az is, hogy Izrael nemrég bejelentette nem csak az Izrael területén lévő Hamász tagokat fogják levadászni. Erre válaszul Törökország már figyelmeztetett, hogy Izrael „megüti a bokáját”, ha területén Hamász-tagokat támadnak meg – hívta fel a figyelmet Tárik Meszár.

A szakértő szerint a konfliktus intenzitása fokozatosan csökkeni fog, viszont továbbra is arra kell számítani, hogy sokáig elhúzódik majd.

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: Ahikam SERI / AFP

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2024. január 04. 22:17
Még számos szakértő belesodródhat a média háborújába
gyzoltan-2
2024. január 04. 21:27
"Még számos szereplő belesodródhat Izrael háborújába" -hogy ki sodródik bele, azt Izrael, a zsidók fogják eldönteni! -akár tetszik nekünk, akár nem! Izrael olyan erőfölénnyel rendelkezik, hogy szabadon választhat áldozatot... Libanon is megilletődött a barátságos figyelmeztetéstől...
fatman
2024. január 04. 21:08
na, az érdekes lesz, ha a NATO-tag törökök csapást mérnek Izraelre...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!