Szakértő: Komoly bajban vannak az ukránok

2024. január 17. 19:59

Tarjányi Péter szerint az ukránok már nem sokáig tudják tartani magukat Oroszországgal szemben.

2024. január 17. 19:59
null

Nincs más választása Zelenszkijéknek, mint elindítani egy jelentősebb toborzási hullámot az országban, különben végleg hátrányba kerülnek a csatatéren – jelentette ki Tarjányi Péter biztonságpolitikai szakértő az Index Frontvonal című műsorában. 

A szakértő szerint a háború elején még tömegével érkeztek vissza az országba az ukrán férfiak, hogy harcoljanak, ez a folyamat azonban mára megfordult. Arról is beszélt, nehéz megjósolni a háború végkimenetelét, de hozzátette, hogy jelenleg az oroszok állnak nyerésre. 

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: MTI/EPA/Jakiv Liasenko

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jóbarát
2024. január 20. 12:14
Nincs más választása, mint a toborzás? Esetleg leülhetne tárgyalni az oroszokkal.
tintapaca
2024. január 18. 08:04
Újra és újra leírom, hogy Kárpátalja az ukrán állam biztonsági kockázata Szlovákia, Magyarország és Románia számára. Két szempontból Az egyik: Oroszország hadi célpontja lehet, a másik: Ukrajna szétesése után ukrán fegyveres hordák törhetnek be a béke szigetére, amely védelem nélkül marad. Ezért a három államnak - úgy is mint NATO-állmoknak -, védhatalmi ellenőrzést kell gyakorolni a terület felet,, megszüntetve ezt a természetellenes ukrán betürenkedést a Kárpát medencébe. Ukrajnának, ha a jövőben lesz még ilyen nevű állam, a Kárpátokon kívül a helye. Ha Trump lesz az elnök, ezt neki is tudomására kell hozni!! Nemzetközi jogi szempontból sem lehet része Kárpátalja Ukrajnának, mert újabb kori történelme során a trianoni diktátum CSehszlovákiának ítélte, majd a Szovjetúnió rész lett, és így hagyományozódott Ukrajnára. Antall, Jeszenskzy és a többi hülye atlantista elmulasztotta a lehetőséget Kárpátalja státusának rendezésére. Három ország védhatalmi státusa a megoldás!
Csigorin
2024. január 18. 02:22
most vittek le 17 evre hivatalosan nemhivatalosan meg mar 16 eveseket se mer hazaengedni az anyjuk, mert zeller kinyiratja oket
Zjzj
2024. január 18. 01:19
“Komoly bajban vannak az ukranok” Ezt ugatjatok mar 2 eve, buta pocsok
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!