Rekordösszegért kelt el a Jóbarátok legendás epizódjának forgatókönyve

2024. január 13. 15:43

Pedig 25 éve még meg akarták semmisíteni.

2024. január 13. 15:43

A Jóbarátok Ross esküvője című epizódjának forgatókönyve 22 ezer fontért (9,17 millió forint) kelt el nemrég. Pedig 25 éve éppen csak sikerült kimenekíteni a szemetesből – írta a Sky News.

A hertfordshire-i Hanson Ross aukciósház árverezői azt mondták, hogy

 meglepte őket az a világméretű érdeklődés, ami az forgatókönyvet övezte.

Főleg azért, mert eredetileg 800 fontra becsülték a relikvia értékét.

„Egyszerűen nem tudom elhinni ezt a hatást, amit a forgatókönyv kiváltott” – nyilatkozta a Sky Newsnak Amanda Butler, az árverés vezetője.

A péntek délutáni árverést megelőzően összesen 219 ajánlat érkezett a világ minden tájáról, többek között az Egyesült Államokból, Németországból, Spanyolországból, Ausztráliából, Ukrajnából, Dubajból és Svájcból.

Bár nem világos, hogy a forgatókönyvek kihez tartoztak, John Lanzer neve szerepel rajtuk, aki egy brit származású díszlettervező volt.

A forgatókönyvek sokáig egy íróasztal fiókban hevertek

Mint ismert, a népszerű sorozat negyedik évadának záróepizódjait Londonban forgatták. A forgatókönyveket pedig nemrég találta meg a wembley-i Fountain Studios egyik munkatársa. 

A férfi, aki most jó érzékkel túladott a forgatókönyveken, elmondta, hogy a munkája része volt, hogy elrendezze az iratokat is. De 

sokáig az irodája fiókjában voltak, mert nem tudta, mit csináljon velük. 

Mikor 1999-ben eljött a stúdiótól, akkor pakolta ki az íróasztalát is, és mindent berakott egy dobozba. Később ezek az éjjeliszekrényének a fiókjában landoltak, és nemrég egy pakolás során kerültek elő.

Az amerikai eladó a lapnak elárulta, hogy nem volt a sorozat rajongója, de bízott benne, hogy 

egy igazi Jóbarátok-rajongóhoz kerülnek a forgatókönyvek.

Végül péntek este 22 ezer fontért – 9,7 millió forintért – találtak új gazdára.

Nyitókép illusztráció. Fotó: X

 

 

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
I feel the earth move under my feet
2024. január 13. 19:11
"A péntek délutáni árverést megelőzően összesen 219 ajánlat érkezett a világ minden tájáról, többek között az Egyesült Államokból, Németországból, Spanyolországból, Ausztráliából, UKRAJNÁBÓL, Dubajból és Svájcból." Zelenszkij kurvára ráérhet :)
Nagyvakond
2024. január 13. 18:46
Ne hülyéskedj! Aztamindenit! Hihhhhhhetetlen!
survivor
2024. január 13. 17:38
Legendas: new yorki zsidók élete....
karakter-2
2024. január 13. 16:55
az sem normális, aki ilyen szarokat vesz meg
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!