Ravasz trükkel védik az ukránok a tüzérségüket (VIDEÓ)

2024. január 16. 10:55

A fedezék jelentős védelmet nyújt a tüzérség számára rendkívül veszélyes kamikaze drónokkal szemben.

2024. január 16. 10:55

Érdekes videót mutattak be az ukránok az X-en. A felvételen az látszik, hogy egy ukrán 2SZ1 Gvozgyika önjáró tarack kitolat egy földbe ásott, fedett „bunkerből” majd lead néhány lövést az orosz csapatokra – szúrta ki a Portfolio.

A lap arra is felhívta a figyelmet, hogy

a 70-es években rendszerbe állított 2SZ1 122 mm-es löveggel van felszerelve,

lőtávolsága lőszertől függően 20 km körül mozog és kifejezetten elterjedt fegyver Ukrajnában.

A fedezéknek két fontos célja van.

Elsősorban védelmet nyújt a tüzérség számára rendkívül veszélyes kamikaze drónokkal szemben,

valamint megnehezíti az önjáró löveg kiszúrását az orosz felderítő drónok számára.

A felvételt itt tudják megtekinteni:

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: X

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gacsat
2024. január 16. 17:35
Egy éve láttam egy orosz videót, ahol is a fölülről álcázott gödör Y alakú volt. Így nem lehetett tudni előre, melyik lukon fog kijönni a tank.
fogas paduc
2024. január 16. 16:06 Szerkesztve
Háááát, ebben annyi a trükk, mint az asztal szóban az i betű. Az ukrik most már biztosan győzni fognak - vmelyik másik idősíkban.
Chekke-Faint
2024. január 16. 14:10
Micsoda védelem, ha már harmadkézből a Mandineri is megírhatja. Ezek a nagy titkok amit az oroszok nem ismerhetnek.
B_kanya
2024. január 16. 13:03
"Namond 2024. január 16. 12:49 Amúgy hol és mikor készült a videó? Mert ez az ukrajnai sárban nem igazán működik. " Ha megerősíted a fedezék falait (rönkökkel) és domboldalba vágod, illetve csinálsz vízelvezetést, akkor nem. Ahogy mondod, 110 éve a fritzek is megcsinálták a nyugati fronton, visszavonultak a "magaslatokra" (az Belgiumban sem nagyobb, mint Szabolcsban vagy Harkovnál...) az ilyen csatornázott fedezékekbe, a dágványt meg meghagyták a franciáknak - azok meg is rohadtak ott, ahogy kellett. Amíg önjáró tüzérséget ásol be, 5-10 km-re a fronttól és nem a zselé féle drogos mészáros bunkergoblinok zongoráznak a baka pöcsével a csalánon, hogy minden négyzetcentiméter posványért ezrével dögölhetnek meg, akkor működik. De csak ennyire működött már két éve is: https://www.youtube.com/watch?v=SfZpoVp4op4 Oszt már akkor is vinnyogtak a szutykok, hogy a gonosz "orkok" ártatlan plázákat lőnek szét.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!